Selecteer Pagina

Groene energie voor Air Products

door | 12 feb, 2024 | Duurzaamheid, Energie, Nieuws

Groene energie

Foto: Martijn Heemstra

Air Products heeft een leveringsovereenkomst gesloten met Eneco. Gedurende tien jaar zal het energiebedrijf groene energie leveren aan de producent van industriële gassen.

Eneco en Air Products hebben hiervoor een power purchase agreement (PPA) getekend. Deze strategische overeenkomst loopt tien jaar. Hierin is afgesproken dat Air Products groene elektriciteit afneemt van Eneco die onder meer wordt opgewekt op het zonnepark in Vlagtwedde. Eneco gaat voldoende groene stroom leveren om het grootste deel van het energieverbruik voor de productie van vloeibare stikstof en zuurstof van Air Products in Nederland af te dekken.

Committeren aan groene energie

Dankzij de overeenkomst kan Air Products gedurende de contractperiode de CO2-uitstoot fors verminderen. De gassenproducent trekt de vergelijking met de CO2-voetafdruk van circa 45.000 huishoudens. “ Harco van den Berg, busines manager Benelux bij Air Products, noemt de tien jaar lopende PPA ‘een belangrijke mijlpaal in onze weg naar duurzaamheid’. “We zijn verheugd om samen te werken met Eneco. We geloven dat deze samenwerking zal bijdragen aan onze doelstellingen om de industriële gassector koolstofvrij te maken.” Dick Velings, B2B director bij Eneco, voegt hieraan toe: “Met deze overeenkomst committeert Air Products zich tot het gebruik van een grote hoeveelheid groene energie vanuit het windpark Ecowende. Dit stelt Air Products in staat om nog duurzamer te worden en hun klanten in vele sectoren te helpen dat ook te doen. We zijn verheugd en trots om met Air Products samen te werken.”

Zie ook: Eneco presenteert plannen groenewaterstoffabriek

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!