Selecteer Pagina

Groen wijkt tijdelijk voor waterstofleiding

door | 2 jan, 2024 | Haven, Nieuws, Waterstof

Waterstofleiding

Droespolderweg (foto: Havenbedrijf Rotterdam/Ries van Wendel de Joode

Bij Rozenburg worden binnenkort populieren gekapt, zodat daar een waterstofleiding kan worden aangelegd. Later dit jaar komt er ‘beter’ groen voor terug.

Gasunie legt in opdracht van het ministerie van EZK een waterstofleiding aan, die vanaf de Maasvlakte tot aan de Oude Maas loopt. Deze passeert Rozenburg langs de Droespolderweg. De kans is groot dat de wortels van de daar aanwezige populieren door de graafwerkzaamheden worden beschadigd. Hierdoor ontstaat een grote kans op instabiliteit en conditieverval van de bomen.

Voorbereiding kap

Daarom is besloten om het groen aan de taludzijde van de A15 te kappen. Het Havenbedrijf Rotterdam begint in de week van 8 januari met de voorbereidingen hiervoor. Drie weken later start het kappen, wat tot eind februari zal duren.

Nieuw groen bij waterstofleiding

In het najaar van 2024 zal een herplanting plaatsvinden. Het havenbedrijf spreekt van ‘een prachtige groene zone’ die ervoor terugkomt. Bij de herplanting ‘wordt meer ingezet op diversiteit en kwaliteit van bomen en struiken’, aldus het havenbedrijf. “Het uitgangspunt is dat de parkstructuur die straks terugkomt, beter is dan het huidige groen.”

Zie ook: Sif en Ecowende ondertekenen contract

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!