Selecteer Pagina

Gratis webinar over locatie gasdetectoren

door | 5 jun, 2024 | Nieuws

Webinar

Foto: Hitma

Hitma houdt een gratis webinar met als thema ‘Tijd voor veiligheid: Het belang van de juiste locatie voor gasdetectoren’. Het wordt op donderdag 20 juni a.s. gehouden, van 10 tot 11 uur.

Het webinar biedt volgens de technische handelsmaatschappij waardevolle inzichten voor iedereen die betrokken is bij de aanschaf van gas- en/of vlamdetectieapparatuur en/of verantwoordelijk is voor het bewaken van de veiligheid van processen en systemen.

Het is cruciaal, stelt Hitma, om erop te kunnen vertrouwen dat gas- en vlamdetectieapparatuur een locatie volledig beveiligt. Dit is niet alleen van toepassing bij de aankoop en installatie van nieuwe detectiesystemen, maar ook bij controle van huidige apparatuur.

Inhoud webinar

Tijdens het webinar krijgen deelnemers in 60 minuten praktische tips om de risico’s van foutieve detectie te vermijden, zoals explosies, branden, lekkage van giftige gassen en valse alarmen. Aan het einde van de sessie is er een Q&A. Op de agenda staan de volgende punten: de gevolgen van verkeerd geplaatste gas- en vlamdetectoren, hoe te beoordelen of de huidige beveiliging nog in orde is, waarop te letten bij de aanschaf van nieuwe gas- en/of vlamdetectiesystemen, en hoe de juiste technologie te kiezen, het benodigde aantal detectors te bepalen en de optimale plaatsing voor maximale veiligheid.

Webinardetails

  • Datum: donderdag 20 juni 2024
  • Tijd: 10.00 – 11.00 uur
  • Sprekers: Peter Adema, gasdetectiespecialist bij Hitma en Edward Heitlager, European sales manager bij Crowcon Detection Instruments

Inschrijven voor het webinar kan hier of via de website www.hitma-gasdetectie.nl. Het webinar is eenvoudig te volgen via computer, tablet of telefoon.

Zie ook: Veilig werken met waterstof

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!