Selecteer Pagina

Gate terminal breidt uit met vierde opslagtank

door | 23 aug, 2023 | Energie, Nieuws

Foto: Gate terminal

De twee aandeelhouders Vopak en Gasunie hebben definitief besloten om de Gate terminal uit te breiden met een vierde opslagtank. De investering hierin bedraagt 350 miljoen euro.

De uitbreiding bestaat uit een nieuwe opslagtank voor LNG van 180.000 kubieke meter. Ook komt er een extra hervergassingscapaciteit bij van 4 miljard kubieke meter per jaar. De totale investering bedraagt circa 350 miljoen euro. Naar verwachting zal de uitbreiding in de loop van 2026 klaar zijn. Volgens Vopak en Gasunie is de extra capaciteit van de Gate terminal al verhuurd op basis van langlopende contracten.

Vierde opslagtank

“De investering in deze nieuwe tank is onderdeel van een breder pakket aan voorgenomen en al gerealiseerde maatregelen om de LNG-importcapaciteit in Nederland te vergroten. Dit is nodig om het verlies van Russisch aardgas te compenseren en de schaarste van aardgas op de Europese gasmarkt te verminderen”, verklaart Hans Coenen van Gasunie. Dick Richelle (Vopak) licht toe: “Deze investering past goed in de strategie van Vopak om te groeien in LNG-infrastructuur. We zijn er trots op betrouwbare en open infrastructuur te ontwikkelen en te exploiteren, omdat dit een belangrijke rol speelt in de continuïteit van de energievoorziening.”

Zie ook: Uitbreiding Gate terminal lijkt aanstaande

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!