‘De markt vraagt erom’

Flowmasters heeft een succesvolle marktintroductie beleefd. De dochteronderneming van Mees van den Brink is vorig jaar opgericht en gespecialiseerd in het verhuren van compleet geassembleerde, gecertificeerde slangen en equipment.

Patrick Goering van Flowmasters zegt trots te zijn op wat hij als een flitsende start beschouwt. “Het gaat lekker”, glimlacht hij. “Inmiddels bestaat onze vloot uit een flink aantal slangen en toebehoren, variërend van twee- tot twaalfduims slangen. Dat hebben wij in een korte tijd weten op te bouwen. De website van Flowmasters is in de zomer van 2020 live gegaan en klanten weten ons te vinden. Over zowel het aantal bezoekers als aanvragen – ook uit het buitenland – zijn wij heel tevreden.”

Aansprekende klus

Hoewel de salesmedewerkers van Flowmasters tijdens de coronacrisis geen klanten konden bezoeken, heeft het nieuwe bedrijf toch een aantal mooie projecten kunnen uitvoeren. “In Duitsland hebben wij bijvoorbeeld een aansprekende klus uitgevoerd, bij een bedrijf dat met ruwe olie werkt. Wij hebben daar een flinke partij tien- en twaalfduims slangen geleverd. Vooral de tijdspanne was een uitdaging, waarin wij de slangen moesten maken, testen en leveren. Dankzij de nauwe samenwerking met onze fabrikant zijn wij hier in geslaagd.”

Ontzorgen

“Kijk, Mees van den Brink [producent en importeur van slangen en koppelingen, red.] zit al 46 jaar in de slangen. De markt kent ons dus al. En die kennis en ervaring nemen wij mee in Flowmasters. We hebben gecertificeerde lassers in dienst, die op aanvraag een verloop kunnen maken. Desnoods in het weekend als er haast bij is”, vertelt hij. “Daarbij komt dat wij Flowmasters zijn gestart omdat de markt om verhuur of lease van slangen vroeg.” Hij merkt dat bedrijven er steeds meer prijs op stellen om te worden ontzorgd. Flowmasters kan het complete hose management voor zijn rekening nemen. Hierbij verzorgt het bedrijf onder meer de reiniging, certificering en controles. “Hose rental has never been so easy!”

Opschalen

Nu komt het er volgens Goering op aan om op te schalen. “We gaan onze vloot verder uitbreiden en hebben een aantal vacatures uit staan. Extra mensen zijn echt nodig. Per 1 oktober hebben wij het team van Flowmasters versterkt en Joy Nelissen heeft de algehele leiding op zich genomen. Ook wordt het hoofdkantoor van Flowmasters in Ridderkerk uitgebreid. Het buitenterrein wordt vergroot van 600 naar 1.200 vierkante meter en ook binnen wordt er meer ruimte gecreëerd. Dat is niet voor niets. We willen voor ieder vraagstuk een passende verhuuroplossing kunnen bieden.”