Selecteer Pagina

FERM gaat samenwerking aan met Security Delta

door | 19 apr, 2023 | Digitalisering, Nieuws, Veiligheid

FERM en Security Delta (HSD) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Ze willen samen de cyberweerbaarheid in de regio Rotterdam-Den Haag en de provincie Zuid-Holland versterken.

HSD is een beveiligingscluster waarin bedrijven overheidsorganisaties en kennisinstellingen samenwerken om de digitale samenleving beter te beveiligen. FERM en HSD willen samen kennis delen en de netwerken van beide organisaties aanmoedigen om evenementen op het gebied van cyberweerbaarheid te bezoeken. Daarnaast zetten beide organisaties de gezamenlijk opgezette cyberscan Cyber Kracht Meting voort, die in de haven van Rotterdam al is uitgevoerd.

Meer mogelijkheden

“We zijn blij dat naast onze publieke partners, leveranciers en organisaties als NCSC, DTC nu ook Security Delta door middel van een samenwerkingsovereenkomst aan ons netwerk deelneemt”, zegt Evelien Bras, directeur van FERM. Zo kunnen we in het samenwerkingsverband voor haven en industrie bedrijven met meer mogelijkheden helpen. Alleen samen kunnen we een cyberweerbare haven realiseren. Samen staan we FERM.”

Security Delta

“Met dit partnerschap willen we laten zien dat samenwerken en delen van de lessen die we geleerd hebben de beste manieren zijn om resultaten te behalen op onze gedeelde missie. In dit geval willen we sectoren en bedrijfsketens – met in het bijzonder mkb’ers – helpen om hun cyberweerbaarheid te verhogen”, zegt Joris den Bruinen van HSD.

Zie ook: Gratis lidmaatschap FERM voor vitale bedrijven

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!