Selecteer Pagina

Extra bescherming op lage hoogtes

door | 7 feb, 2022 | Advertorials, Archief, Veiligheid

Foto: SKYLOTEC

“In de haven wordt door veel partijen nog steeds onveilig op lage hoogtes gewerkt”, zegt manager Expertisecenter Dirk van Blijswijk van Mennens Rotterdam. “Denk aan vrachtwagenchauffeurs, medewerkers van de douane die op containers werken, medewerkers die lading van of uit trailers overpakken en alle andere mensen die op ladders en trappen werken.”

Bij het vallen van hoogte komt het vallen van een ladder, trap of opstapje vaak voor, waarschuwt hij. “In 2020 hadden 120 van de 468 gemelde ongevallen hiermee te maken. 67 procent valt hierbij van minder dan 2,5 meter! SKYLOTEC heeft hier over nagedacht en introduceert het Skyvest. Dit is een airbag verwerkt in een oranje vest die extra bescherming biedt aan rug, nek en hoofd mocht iemand vallen. Dat wilde ik natuurlijk zelf testen, zoals in onderstaande video te zien is. Vanuit het oogpunt van veiligheid bleef het bij een staande test.”

Uiteraard is dit volgens Van Blijswijk géén vervanging van het gebruik van collectieve voorzieningen of persoonlijke valbeveiliging. “Maar het kan een aanvulling zijn die in sommige gevallen letsel kan voorkomen. Wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in een demo? Neem dan contact met ons op via training@mennens.nl of 010 437 3033.”

Bron van de cijfers: Monitor Arbeidsongevallen 2020.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!