Selecteer Pagina

Een bijdrage leveren aan grote transities

door | 25 jan, 2024 | Uitgelicht

Foto: Pierre Crom

De grootste uitdagingen voor de haven van Rotterdam liggen in de grondstoffentransitie en netcongestie. Dit stelt programmadirecteur economische transitie Anne-Marie Spierings van Deltalinqs, die sinds het afgelopen najaar ook onafhankelijk clusterregisseur Rotterdam-Moerdijk is. Zij signaleert dat bedrijven ‘terughoudender’ zijn in het nemen van investeringsbeslissingen.

Je hebt er ongeveer een half jaar op zitten als programmadirecteur economische transitie bij Deltalinqs. Wat is je mee- en wat is je tegengevallen?

“Ik wist van tevoren dat het reizen van en naar Rotterdam per auto zonde van mijn tijd zou zijn. Toch gaat dat goed, omdat ik veel voor of na de spits reis. In het begin kwam ik tot mijn verrassing om drie uur ‘s middags in de file te staan, wat natuurlijk komt door de shiftwissel rond die tijd in de haven. Ik vond het mooi om te ontdekken dat de haven haar eigen spelregels heeft. Verder is het zo ongeveer wat ik ervan had verwacht: een dynamische, actieve functie met veel afwisseling en interactie met mensen en organisaties. Ik was mij ervan bewust dat wij stappen willen zetten in de energie- en grondstoffentransitie, maar dat dat niet vanzelf gaat. Je bent continu aan het zoeken hoe je – ondanks alle belemmeringen – iets voor elkaar kunt krijgen. Dat is ook wat deze functie zo leuk maakt.”

Meer lezen? Neem dan een abonnement op Europoort Kringen!

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!