Selecteer Pagina

Een beetje van alles door elkaar…

door | 1 okt, 2023

Daar zijn we weer in de mooie maand september, het zakelijke is weer opgepakt in een toch nog ietwat onderhoudende nazomerse sfeer. Niet geheel terug in de modus van ‘tijdsindelend, procesgericht en afrekenend’. ‘Waar ben je naar toe geweest, wat heb je gedaan, fijn om je weer terug te zien’… kortom wat meer onderhoud(end) naar elkaar en de tijd nemend.

Tekst: Mai Elmar

Dat we onderhoud plegen als in ‘met onderhoud proberen verval te vermijden’ (van gebouwen, systemen of machinerieën) dat doen we voortdurend en goed ook in Nederland. Sterker nog, we leven in een tijd waar ‘repareren’ ook weer in zwang komt. Gelukkig, met al die grote afvalhopen die we hebben weten te creëren. Zo begint ook de circulaire aanpak te groeien, wanneer we maar (genoeg) ruimte daarvoor weten te creëren.

Maar onderhoud(end) naar elkaar toe? Tja… zaken bespreken met elkaar – zich met iemand onderhouden – en daar de tijd voor nemen. Onderhoudend zijn, geanimeerd, gemoedelijk, hartelijk, prettig sociabel en spraakzaam. Het lijkt soms net of de tijd daartoe ontbreekt en dit nog slechts woorden zijn in de Dikke Van Dale. Nou ja, gechargeerd uiteraard, want anders kun je moeilijk een punt maken. En een punt maken moet soms ook, maar dat wordt dan weer gauw als bekritiserend en aantijgend ervaren. Het lijkt er vaak op dat we veel veronderstellen en acteren zoals we denken dat het moet, maar daardoor aan een ander én het zelf ietwat voorbij gaan…

Meer lezen? Neem dan een abonnement op Europoort Kringen!

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!