Selecteer Pagina

Delta Hotel Vlaardingen

door | 2 jan, 2023 | Bedrijveninfo

Een stoer karakter met een nautische twist

Een van de eerste Nederlanders die de wereld rondzeilde, kwam uit Vlaardingen. Hij heette Bertus Zijdenbos en was naast zeiler en avonturier, ook werkzaam in de horeca, dus het is logisch dat hij een inspiratiebron is voor het team van het Vlaardingse Delta Hotel.

Tekst: Mels Dees

Zo komt het avontuurlijke karakter van Zijdenbos terug in de Escape Room waarover het hotel beschikt. “Je moet met je team aan de slag om te slagen”, vertelt Kirsty Fijnheer, commercieel manager van het Delta Hotel. “En net als alles in ons hotel heeft ook die Escape een nautisch thema.” Dat is niets te veel gezegd, want de aandacht van de bezoekers wordt meteen getrokken door het drukke scheepvaartverkeer op de Nieuwe Maas, dat vanuit het restaurant en veel van de kamers, te zien is. Dit, naast de blik op de industrie van Pernis. Zo liggen de installaties van Shin-Etsu en van andere bedrijven aan de Petroleumhaven direct tegenover het hotel op de andere oever van de rivier. 

Veerverbinding naar Pernis

Het initiatief voor de bouw van het Delta Hotel kwam in 1950 van toenmalig burgemeester Heusdens van Vlaardingen. Met hulp van het Marshallplan én de gezamenlijke industrie konden de plannen voor de bouw van het Delta Hotel gerealiseerd worden. Op 31 maart 1955 ging het hotel open. Bij de opening bestond het hotel uit 24 hotelkamers met eigen bad, een bar en restaurant en het beroemde ‘kraaiennest’ met een prachtig uitzicht op de omgeving. 

De locatie van het hotel is beslist niet willekeurig, want tussen 1951 en 1967 lag direct naast het pand een veerhaven. Auto’s werden overgezet van en naar Pernis, aan de overkant van de Nieuwe Maas. Die veerverbinding is er niet meer, maar het Delta Hotel beschikt nog wel over een aanlegsteiger voor de Watertaxi. En over een grote parkeerplaats waarop het gratis parkeren is.

Eenpersoonskamers voor projectmedewerkers

Het hotel beschikt tegenwoordig over 81 kamers, die namen dragen als Stuurman, Matroos en Kapiteins Suite. “We hebben daarbij een heel gevarieerd aanbod aan kamers. Niet alleen elf suites, waaronder een onze bruidssuite ‘Red Roses’”, legt Fijnheer uit, “maar ook kamers met uitzicht op het vasteland of op de rivier.” Ook zijn er eenpersoonskamers. “Dat kan interessant zijn voor bedrijven die hier in het kader van projecten medewerkers langere tijd willen onderbrengen.”

Alle kamers in het Delta Hotel hebben een stoere inrichting waarin de zeilsport en het leven op zee steeds terug te vinden is. Alle faciliteiten die je verwacht van een overnachting in een viersterrenhotel zijn aanwezig, zoals een bad, regendouche en airconditioning. Kies je een kamer aan de waterzijde dan krijg je het fabelachtige uitzicht over de Nieuwe Maas erbij. Fijnheer: “Een deel van onze kamers heeft een glazen gevel van vloer tot plafond, zodat je niets hoeft te missen van de watertaxi’s, schepen en zeiljachten die aan je voorbijtrekken.”

Onderwaterkamer en waterkoeling

Het nautische aspect komt niet alleen in de inrichting, met veel foto’s van de Volvo Ocean race en zonwering van zeildoek in het restaurant, en de Escape Room terug. Maar er zijn ook twee ‘onderwaterkamers’, namelijk de Atlantis Lofts met niet alleen een unieke atmosfeer maar ook tijdens de zomermaanden op een natuurlijke manier lekker koel. “De kamers liggen tien meter onderwater,” geeft Fijnheer aan.

Van die koelte maakt ook de unieke wijnkelder van het hotel gebruik, want het Delta Hotel beschikt als enige hotel in Europa over een wijnkelder die wordt gekoeld met rivierwater.

Ook beschikt de locatie, naast het restaurant en Grand Café, over een buitenterras op het water en verschillende conferentiezalen. Fijnheer: “Daarin kunnen niet alleen bijeenkomsten worden gehouden, maar er is ook ruimte voor feesten, denk aan jubilea. Private dining is mogelijk tot 160 personen, een feest tot 250 gasten.” Dat alles kan zeven dagen per week, het hele jaar door. “We brengen de industrie van Europoort, het water en de schepen bij elkaar”, sluit Fijnheer af. “Met een avontuurlijk menu, nautische aankleding. Geen gesteven tafellakens, maar een stoere uitstraling. Dat past bij de regio en bij onze gasten.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!