Selecteer Pagina

DCMR beloont goed gedrag

door | 16 mei, 2024 | Nieuws, Veiligheid

Beloont

Foto: DCMR

DCMR heeft laten zien dat het bedrijven beloont die zich inspannen om aan de milieuwetgeving te voldoen. De milieudienst heeft ICL-IP daarom van de lijst van zorgbedrijven gehaald.

“Afgelopen jaren is een zeer grote inspanning geleverd die tot resultaten heeft geleid”, schrijft DCMR aan het in Terneuzen gevestigde ICL-IP. De milieudienst houdt niet alleen in Rotterdam, maar ook in Zeeland toezicht op het naleven van de milieuwetgeving. ICL-IP, producent van onder meer vlamvertragers en producten voor waterbehandeling, diende in 2020 een verplicht pakket aan verbetermaatregelen door te voeren. Dit programma is inmiddels zo goed als helemaal gerealiseerd, wat DCMR heeft doen besluiten om voor te stellen om ICL-IP van de lijst van zorgbedrijven – hierin staan de ‘zorgdossiers’ – te halen.

Beloont doorvoering verbeteringen

De producent moest zijn verbeteringen doorvoeren omdat er eerder door DCMR een reeks aan overtredingen was geconstateerd. Uit de laatste kwartaalrapportage blijkt dat ICL-IP het verbetertraject voortvarend heeft aangepakt. Het ging daarbij om zaken als de hygiëne van koeltorens, veiligheidsprocedures en arbeidsveiligheid. Er dienen alleen nog een aantal verbeteringen op het gebied van brandveiligheid te komen.

Zie ook: Geen bezwaar DCMR tegen ammoniaktank

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!