Selecteer Pagina

Bredenoord

door | 13 jul, 2021 | Bedrijveninfo

Bredenoord zorgt voor power, overal en altijd 

Waar (tijdelijk) energie nodig is, en met name op plekken waar die standaard niet beschikbaar is, is het bekende rood van Bredenoord te vinden. Het bedrijf ontwikkelt, levert, onderhoudt en exploiteert al meer dan 80 jaar decentrale energiesystemen. In toenemende mate gaat het daarbij om emissiearme oplossingen en ook emissievrij behoort ondertussen tot de mogelijkheden. 

Tekst: Erik Stroosma

Vanuit Apeldoorn begon Bredenoord in 1960 met de verhuur van aggregaten. De basis van het bedrijf werd 23 jaar eerder gelegd toen oprichter Jan Bredenoord bedacht hoe hij met de gassen van zijn houtverbrandingsoven stroom kon opwekken. Inmiddels is de onderneming in heel Europa actief. “We hebben vestigingen en depots in Nederland, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk”, vertelt commercieel manager Benelux Rental Rick Noordanus. “Van daaruit bedienen we heel de Europese markt. Ook buiten Europa bieden we antwoorden op energievragen. Op het gebied van mobiele stroomvoorzieningen zijn we wereldwijd betrokken bij innovatieve projecten. Overal waar we actief zijn zorgen we met onze oplossingen voor de energie, die nodig is om succesvol en krachtig te kunnen ondernemen. Juist op plekken waar die niet altijd zeker en vanzelfsprekend is. En ook als vergunningseisen en milieuregels van kracht zijn.” 

Uitgebreide verhuurvloot 

De oorsprong van Bredenoord ligt dus in Apeldoorn en daar staat ook nog altijd de hoofdvestiging van het familiebedrijf. Ruim zes jaar geleden opende de onderneming eveneens een vestiging in de regio Rotterdam. Die bevindt zich op bedrijventerrein Cornelisland in Ridderkerk, dat pal naast het knooppunt van de A15 en A16 ligt. “Hierdoor kunnen we snel heel het havengebied bedienen”, geeft Noordanus aan. “We zijn 24/7 bereikbaar en beschikbaar. Als er een acuut probleem is in een stroomvoorziening kunnen we direct een energiesysteem leveren op elke gevraagde locatie. Inclusief kabels, kasten en brandstofvoorziening. We hebben daarvoor een zeer uitgebreide verhuurvloot van ruim 2.600 energiesystemen. Dat zijn niet alleen aggregaten, maar ook batterijsystemen, lichtmasten en transformatoren. Voor het vervoer zorgt onze transportafdeling. Wij werken met eigen chauffeurs die de systemen goed kennen en met hun kennis klanten ondersteunen. Daarnaast hebben we een storingsdienst die 24/7 bereikbaar is en op afstand of ter plekke voor snelle service zorgt.” 

Hybride oplossingen 

Dé specialiteit van Bredenoord is volgens Noordanus het bieden van hybride oplossingen. Daarbij gaat het om slimme combinaties van energieopslag, aggregaten en netaansluitingen. “In de energietransitie waarin we ons nu bevinden zijn duurzame en rendabele hybride combinaties een goede manier om de milieu-impact van projecten te verlagen. Door bijvoorbeeld een aggregaat te combineren met een Esaver kan tot 70 procent aan brandstof en emissie bespaard worden. Voor werkzaamheden met een grote energievraag bieden we een combinatie met een Battery Box. Dat is een energieopslagsysteem met een totale opslagcapaciteit van 600 kW die gevoed kan worden met energie van de zon, de wind, het vaste net of een aggregaat. Een hele range aan batterijsystemen met verschillende vermogens is in ontwikkeling en binnenkort beschikbaar voor de verhuur. Met zonne- en windenergie kan met die Battery Boxen emissievrij gewerkt worden. Dat geldt ook voor onze mobiele zonne-installaties (Mini-SunBox en Mobile Solar Plant) in gebieden waar de zon veel schijnt. Zo werken we stap voor stap aan een toekomst met uitsluitend emissievrije energiesystemen.” 

Commercieel manager Benelux Rental Rick Noordanus van Bredenoord: “Voor elke vraag leveren wij een energieoplossing op maat.“

Standaard systemen en maatwerk 

Verhuur is veruit de grootste activiteit van Bredenoord, maar absoluut niet de enige. Noordanus: “Klanten kunnen ook bij ons terecht voor de aanschaf van apparatuur. Zo levert onze sales-tak aggregaten, dieselmotoren, motoronderdelen, noodstroomapparatuur en generatoren uit voorraad. Wie geen standaardoplossing zoekt voor zijn (nood)stroomsysteem, kan bij onze salescollega’s tevens terecht voor maatwerk. Ook hebben zij vaste en mobiele hybride opslagsystemen. Een voorbeeld daarvan is de Smart Powerbank. Dat is een hybride aggregaat die slim tussen verschillende stroombronnen schakelt en zo altijd voor optimale stroomzekerheid zorgt. De Smart Powerbank kan worden ingezet als back-up of als draaiend systeem. Maatwerk behoort bij de hybride opslagsystemen eveneens tot de mogelijkheden.” 

“Voor het onderhoud aan al die apparatuur zorgt onze serviceafdeling”, vervolgt Noordanus. “Die stelt daarvoor passende onderhoudsstrategieën op. Daarnaast houdt die afdeling zich onder andere bezig met het oplossen van storingen, het uitvoeren van reparaties en vervangingen en het monitoren van systemen. Voor speciale en complexe stroomvragen kunnen klanten bij de technische experts van onze afdeling Solutions terecht. Die leveren voor elke vraag een energieoplossing op maat.” 

Pinkpop en turnarounds 

De apparatuur (op de dieselmotoren na) die Bredenoord verhuurt en verkoopt, ontwikkelt het bedrijf zelf. De producten van de onderneming worden voor zeer uiteenlopende doeleinden ingezet. “Dat varieert van festivals als Pinkpop tot aan grote bouw- en infraprojecten op bijvoorbeeld de Maasvlakte. Ons aanbod is heel breed. We hebben aggregaten van 15 kVA, powerplants van 60 MW en een range aan batterijsystemen. In de Rotterdamse haven bieden we oplossingen voor uiteenlopende vragen op het vlak van energievoorziening. Zo leveren we systemen aan offshore bedrijven die daar zitten, en werken we voor de petrochemische industrie. Op de plants in het havengebied worden onze mobiele stroomvoorzieningen voornamelijk ingezet tijdens turnarounds.” 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!