Selecteer Pagina

Boskalis over op walstroom in Waalhaven

door | 15 nov, 2023 | Duurzaamheid, Energie, Nieuws

In de Waalhaven heeft Boskalis een grootschalige walstroomvoorziening in gebruik genomen. Dankzij de walstroom wordt jaarlijks 1.600 ton aan CO2-reductie gerealiseerd.

Bij het servicecenter van Boskalis in de Waalhaven beschikt het bedrijf over ligplaatsen waar schepen worden klaargemaakt voor of terugkomen van projecten. Vanaf nu zetten de afgemeerde schepen hun diesel-aangedreven generatoren uit en maken deze gebruik van groene walstroom. Ook zal de walstroom worden benut voor verschillend elektrisch materieel dat Boskalis gebruikt voor het uitvoeren van projecten.

2 GWh groene walstroom

De walstroominstallatie zal ongeveer 2 GWh groene stroom per jaar leveren. Dit is goed voor een jaarlijkse CO2-reductie van 1.600 ton. De groene elektriciteit wordt geleverd door Rotterdam Shore Power, een jointventure van Eneco en het Havenbedrijf Rotterdam. Rotterdam Shore Power is eigenaar van de walstroominstallatie. Boskalis heeft de netaansluiting gerealiseerd. De door Eneco geleverde groene stroom is opgewekt uit wind en zon.

Zonnepanelen

De ingebruikname van de walstroomvoorziening is niet de eerste groene maatregel van Boskalis. In de afgelopen jaren zijn ‘vele duizenden zonnepanelen’ geïnstalleerd op de daken van Boskalis-kantoren in Papendrecht en Singapore en op het dak van het distributiecentrum in Vlaardingen. Ook beschikt het bedrijf over laadpaalinfrastructuur voor elektrische auto’s.

Zie ook: Bergers Boskalis trekken vastgelopen containerschip vlot

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!