Selecteer Pagina

Best practices voor veiligheid in de chemische logistiek

door | 10 aug, 2023 | Nieuws, Petrochemie, Veiligheid

Foto: VNCW

Veel kennis over veiligheid in de chemische logistiek is wereldwijd niet bekend. Daarom gaat de internationale stichting IFCL best practices verzamelen en delen.

Veel kennis over veiligheid in de chemische logistiek is ongekend en wordt daardoor niet of onvoldoende benut. Dat is kwalijk, stelt de VNCW (Vereniging Nederlandse Chemische Warehousing bedrijven), want het delen van kennis kan incidenten helpen voorkomen.

Best practices delen

Daarom gaat de International Foundation for Chemical Logistics (IFCL) best practices die de afgelopen jaren internationaal zijn gepubliceerd in kaart brengen, verzamelen en op een online platform aanbieden. De best practices zullen in een korte samenvatting zowel in het Nederlands als in het Engels worden aangeboden. De stichting hoopt met het ontsluiten van deze kennis de veiligheid te verhogen, kosten te verlagen en de uitwisseling op het gebied van wetenschappelijke expertise te stimuleren.

Ondersteuning

Het project wordt ondersteund door de Nederlandse overheid via de SVO-regeling, de IFCL en een aantal Nederlandse bedrijven. Het is inmiddels van start gegaan en loopt door tot eind volgend jaar. Te zijner tijd zullen de best practices hier worden aangeboden.

Zie ook: Voorlichting over laden en lossen gevaarlijke stoffen

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!