Selecteer Pagina

Air Products sluit waterstoffabriek op Porthos aan

door | 7 nov, 2023 | Nieuws, Waterstof

De waterstoffabriek van Air Products in Rotterdam wordt uitgerust met een CO2-afvangsysteem. Daarmee gaat het bedrijf blauwe waterstof produceren.

Naar verwachting zal het CO2-opvangsysteem in 2026 operationeel zijn in de bestaande waterstoffabriek van Air Products, dat dan de grootste blauwewaterstoffabriek van Europa wordt. De afgevangen CO2 zal via het netwerk van Porthos worden getransporteerd naar lege gasvelden in de Noordzee en daar worden opgeslagen.

CO2-uitstoot waterstoffabriek

Volgens Air Products kan het bedrijf hiermee in Rotterdam zijn CO2-uitstoot meer dan halveren. De geproduceerde blauwe waterstof zal worden geleverd aan de raffinaderij van ExxonMobil in Rotterdam en naar andere klanten via het waterstofpijpleidingnetwerk van Air Products.

‘Schaalvoordelen’

“Air Products investeert, en is al decennialang actief in Rotterdam”, zegt coo Samir J. Serhan van Air Products. “Industriële bedrijven zijn hier voortdurend op zoek naar manieren om samenwerkingen te realiseren, schaalvoordelen te creëren, energie-efficiëntie te stimuleren en uiteindelijk te decarboniseren. Dit project beantwoordt aan die behoefte. Door CO2 af te vangen via Porthos en extra blauwe waterstof aan ExxonMobil en andere klanten te leveren, kunnen we bijdragen aan een schonere toekomst.”

Zie ook: ‘Het wordt snel concreter’

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!