Selecteer Pagina

Advario neemt terrein van Aluchemie over

door | 11 apr, 2023 | Energie, Nieuws, Opslagtanks

Aluchemie

Foto: Advario

Het Rotterdamse energieopslagbedrijf Advario neemt de erfpacht over van het terrein van Aluchemie in de Botlek. Het wil er een energieopslagterminal van de toekomst bouwen.

Advario is een tankopslagoperator die zich richt op chemicaliën, gassen, en nieuwe brandstoffen, zoals waterstof en ammoniak. Op het 26 hectare grote terrein van het vorig jaar gesloten Aluchemie wil Advario nieuwe opslagfaciliteiten bouwen. Alle bestaande bovengrondse en ondergrondse infrastructuur wordt gesloopt. Het is de bedoeling dat het terrein voor het begin van het nieuwe jaar aan Advario wordt overgedragen.

Strategische locatie Aluchemie

Ceo Bas Verkooijen van Advario zegt blij te zijn met deze strategische locatie in de haven van Rotterdam. “Het is een volgende belangrijke stap voor Advario, die past in onze bedrijfsstrategie. Wij willen een verschil maken in de energietransitie door onze klanten en partners te ondersteunen. De ligging van de locatie, de grootte en het waterfront biedt ons een geweldige kans om onze visie en missie tot leven te brengen, midden in een van de leidende energie- en chemiehavens in Europa. Advario ziet er naar uit om een moderne energieopslag terminal te bouwen, gericht op de energieproducten van de toekomst, in nauwe samenwerking met onze klanten, industriële partners en het Havenbedrijf Rotterdam.”

‘Zeer blij’

“Omdat Advario ambitieuze plannen heeft om deze bestaande locatie in het hart van de haven te veranderen in een state-of-the-art energieterminal, zijn wij zeer blij met de komst van Advario. We verwachten dat Advario, dat zich richt op de energieproducten van de toekomst, een toegevoegde waarde levert aan de transitie van het Rotterdamse haven- en industriecomplex”, aldus Allard Castelein, ceo van het Havenbedrijf Rotterdam.

Zie ook: Sloop Aluchemie in volle gang

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!