Selecteer Pagina

Aardwarmteproject van start bij TU Delft

door | 4 mei, 2023 | Duurzaamheid, Energie, Nieuws

Aardwarmeproject

Illustratie: Geothermie Delft

Deze zomer wordt gestart met het boren van putten voor het aardwarmteproject op de campus van TU Delft. Het consortium achter Geothermie Delft (GTD) heeft besloten hier een vervolginvestering in te doen.

Bij het project zijn TU Delft, Aardyn, Shell en Energie Beheer Nederland (EBN) betrokken. Coo Yolande Verbeek van EBN spreekt van een belangrijke stap. “De lichten staan op groen om deze zomer al te starten met het boren van de aardwarmteputten.” Het hoofddoel van het project is het leveren van aardwarmte aan de campus en de stad. Daarbij hoort ook het ontwikkelen van een warmtenet, die de duurzame warmte naar de Delftse woonwijken brengt.

Aardwarmteproject

Het realiseren van dit aardwarmteproject levert niet alleen duurzame warmte, maar ook wetenschappelijke inzichten op. Volgens Tim van der Hagen, rector magnificus van de TU Delft, is dit een unieke combinatie: “De geothermische bron op onze campus is een onderzoeks- en onderwijsfaciliteit van nationaal belang. Door de unieke samenwerking tussen onze onderzoekers, bedrijfsleven, overheid en de gemeente Delft doet zich de kans voor om geothermie wetenschappelijk gezien verder te ontwikkelen. Die inzichten kunnen worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van aardwarmte in een complexe stedelijke omgeving.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!