Selecteer Pagina

29 miljoen aan investeringen in zonnefolieproducent

door | 12 sep, 2023 | Duurzaamheid, Energie, Nieuws, Opslagtanks

Zonnefolieproducent

Hyet Solar heeft 29 miljoen euro aan investeringen opgehaald bij onder meer Invest-NL. Dit wordt gestoken in de fabriek van de zonnefolieproducent in Arnhem.

HyET Solar produceert folie van een aantal millimeter dik waarmee zonne-energie kan worden opgewekt. In vergelijking met traditionele zonnepanelen is het materiaal een stuk lichter en minder weerspiegelend. Vopak stapte een aantal jaar geleden in het bedrijf en gebruikt de zonnefolie voor het opwekken van zonne-energie op de daken van opslagtanks.

Investering in zonnefolieproducent

Invest-NL Investeert 14,5 miljoen euro in HyET Solar, maakt het deze week bekend. Het betreft een risicodragende lening. Invest-NL zegt de zonnefolietechnologie als een veelbelovend alternatief voor traditionele zonnepanelen te zien. Ook noemt het het bedrijf als een uitstekend voorbeeld van hoe ‘Nederlandse innovatie kan bijdragen aan duurzaamheidsdoelen’.

Grotere fabriek

Daarnaast investeren vastgoedorganisatie Newomij en een onbekend familiebedrijf samen ook voor 14,5 miljoen euro in de producent. De voorbije jaren stapten ook het Australische energiebedrijf FFI en de Utrechtse investeringsmaatschappij Teslin in het bedrijf. HyET Solar heeft plannen om binnen een aantal jaar een grotere fabriek te realiseren.

Zie ook: HyET Solar ziet toekomst zonnig tegemoet

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!