Selecteer Pagina

Lyreco

door | 4 dec, 2023 | Bedrijveninfo

Veilig van top tot teen

Iedere werkplek veiliger maken, zowel op kantoor als in de industrie. Sinds 2019 bundelt Lyreco de krachten met Intersafe, specialist in persoonlijke beschermingsmiddelen. Joost Rooswinkel, safety business director Benelux: “De Employee Safety Manager houdt precies bij wie wanneer een nieuwe veiligheidsbril nodig heeft.”

Tekst: Ellen Weber

Lyreco, wereldwijde speler op het gebied van werkplekoplossingen, staat vooral bekend om de verkoop van kantoorartikelen, hygiëneproducten, catering en facility-producten. “Sinds 2009 richten we ons ook op mensen die buiten werken of in de fabriek. Denk aan persoonlijke beschermingsmiddelen, belijningen en signalisatie”, vertelt Joost Rooswinkel, safety business director Benelux. “Onze missie? Iedere werkplek veiliger maken, zowel op kantoor als in de industrie.”

Veiligheidsbesef vergroten

Daarbij werkt Intersafe vanuit de integrale Safety Circle. “Er is niet één onderdeel dat maakt dat werknemers gezond en veilig werken, het is altijd een combinatie van zaken die zorgt voor een veiligheidscultuur.” Het begint bij de analyse en risico-inventarisatie: wat moet er gebeuren om nog veiliger te kunnen werken? Vervolgens doet Intersafe een voorstel met mogelijke oplossingen. “Samen met partners komen we tot een selectie producten en diensten, die snel geleverd kunnen worden.” Ook biedt Intersafe trainingen om het veiligheidsbesef te vergroten en het gedrag op de werkvloer te beïnvloeden.

Snel en betrouwbaar geleverd

Van oorsprong is Lyreco een familiebedrijf dat in 1926 werd opgericht. “Lyreco is goed in het contact met klanten, onze accountmanagers kennen onze klanten goed. Verder zijn alle medewerkers getraind en opgeleid op het gebied van veiligheid, ook de medewerkers die je aan de telefoon krijgt als je onze klantenservice belt. Artikelen leveren we snel en betrouwbaar, doordat we onze eigen busjes en chauffeurs hebben. De chauffeurs weten wat er verwacht wordt.” Zeker voor industriële klanten is dat fijn, want leveringen vinden vaak plaats op hun terrein. 

Gepersonaliseerde beschermingsmiddelen

Lyreco wilde industriële klanten nog beter bedienen en zocht daarom de samenwerking met Intersafe, specialist op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen. “Samen bieden we nu alles op het gebied van gehoor- en oogbescherming, handbescherming, veiligheidsschoenen, hoofdbescherming, ademhalingsbescherming, valbeveiliging en aangepaste werkkleding. Eigenlijk alles om van top tot teen veilig te kunnen werken”, zegt Rooswinkel. Dat kan zowel met gestandaardiseerde als met gepersonaliseerde producten. Bij gepersonaliseerde producten kun je denken aan kleding met een bedrijfslogo, maar ook aan veiligheidsbrillen op sterkte. 

Joost Roostwinkel

Employee Safety Manager

Het onderhoud en tijdig vervangen van persoonlijke beschermingsmiddelen is cruciaal om medewerkers continu veilig te laten werken. Natuurlijk kun je zelf in de gaten houden en online bestellingen plaatsen in de webshop. Om het nog makkelijker te maken, heeft Intersafe een handige tool ontwikkeld: de Employee Safety Manager. In dit online registratie- en bestelsysteem kun je op individueel niveau registreren welke persoonlijke beschermingsmiddelen er worden aangeschaft, wanneer deze volgens wet- en regelgeving aan vervanging toe zijn en wat het te besteden budget is per individuele medewerker. Via het bestelportaal kunnen medewerkers – als ze daartoe gemachtigd zijn – zelf bestellingen doen, die thuis of op de werkplek worden geleverd. Handig voor bedrijven die decentraal werken of waarvan medewerkers veel op de weg zitten.  

Aanmetingen op locatie

Ook komen accountmanagers van Intersafe bij klanten op locatie langs om aanmetingen te doen of om medewerkers schoenen te laten passen. “De juiste schoenen zijn belangrijk als je veel loopt. Niet alleen uit veiligheidsoogpunt, maar ook om uitval te voorkomen. Daarom kijkt onze eigen podoloog mee als medewerkers schoenen passen”, vertelt Rooswinkel. En hebben medewerkers oog- of oorbescherming nodig? Dan kunnen ze terecht bij een van de 800 servicepunten in de Benelux, waar ze op maat gemaakte oogbescherming of otoplastieken kunnen laten aanmeten. 

Tijdig onderhoud

Niet alleen persoonlijke beschermingsmiddelen, ook apparatuur heeft tijdig onderhoud nodig. Op het online platform Safety Equipment Manager kun je het hele proces rondom het uitvoeren, up-to-date en inzichtelijk houden van vereiste keuringen en onderhoud van apparatuur bijhouden. Is het tijd om de gasdetector te kalibreren of de valbeveiliging te inspecteren? Dan geeft het systeem automatisch een seintje. Rooswinkel: “Als je niet op tijd onderhoud pleegt, dan brengt dat veiligheidsrisico’s met zich mee. Met deze tool houd je overzicht over de apparatuur en krijg je een alert als zaken onderhoud nodig hebben. Zo voldoe je altijd aan de wet- en regelgeving en voorkom je ongelukken.”  

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!