Selecteer Pagina

TSA

door | 1 dec, 2023 | Bedrijveninfo

‘Uiteindelijk is en blijft onze dienstverlening echt mensenwerk’

“Van m’n collega Jan Looij (in memoriam, 24-11-2023, red.) heb ik een heel mooi bedrijf overgenomen en daar ga ik op mijn manier op doorbouwen.” Aan het woord is Eveline Clausing, sinds februari van dit jaar directeur van TSA Safety Services gespecialiseerd in het leveren van brandwachten en veiligheidswachten, gasdetectie en digitaal veiligheidstoezicht.

Tekst: Heleen van der Maas

Clausing komt van origine uit de HR en was geen vreemde voor het bedrijf. 22 jaar geleden begon ze bij Falck Prevention, dat in 2016 fuseerde met TSA Safety Products tot brandveiligheidsspecialist Inprevo. Zeven jaar lang stond ze hier aan het roer, tot ze in het begin van 2023 bij TSA Safety Services aanklopte. Inmiddels was het samenwerkingsverband The Safety Network ontstaan, een hecht partnership tussen een tiental gespecialiseerde bedrijven op het gebied van (brand)veiligheid, opleiding en arbozorg. Aangezien beide bedrijven hier onderdeel van uitmaken, verliep de overstap naar TSA relatief vlot.

De grootste in Nederland

TSA Safety Services bestaat ruim dertig jaar, en is op het gebied van het leveren van brandwachten en veiligheidswachten de grootste speler in Nederland. Het bedrijf is actief in met name de chemie, petrochemie, utiliteit, maritiem en energie. Clausing: “Op dit moment hebben we zo’n kleine tweehonderd mensen vast in dienst. Daarnaast werken we met een grote flexibele schil. Dit heeft te maken met fluctuaties in het werkaanbod. Als we grote stops draaien in de industrie, dan leveren we makkelijk een paar honderd mensen op een dag.” TSA Safety Services is vooral actief in de regio’s Zeeland, Zuid-Holland, Brabant en Limburg en wil haar dienstverlening vooral daar verder uitbreiden. 

De factor mens

Clausing had nooit een directiefunctie als stip op de horizon in haar carrièreplan. “Vanuit HR ben ik de sales in gegaan en uiteindelijk gevraagd voor een directiefunctie. Ik denk dat daarbij de factor mens centraal heeft gestaan. Dat was voor mij bij zowel sales als HR erg belangrijk. En ook als directeur bepaalt het hoe ik de meeste beslissingen neem. Ik geloof heel erg in het concept dat als mensen lekker in hun vel zitten, een functie hebben met verantwoordelijkheden en bevoegdheden, en als het even kan, een stuk vrijheid om hun functie in te vullen – ze de ambassadeurs zijn van je bedrijf waardoor klanten bijna vanzelf komen. Dat heb ik ook zien gebeuren bij Inprevo.”

Eveline Clausing

Sterk fundament

Wanneer Clausing terugkijkt op de eerste tien maanden bij TSA Safety Services, is ze vooral bezig geweest met het verder versterken van het fundament van het bedrijf. “Denk aan goede functieprofielen, doorgroeimogelijkheden, zorgen dat processen beter gaan lopen, dat de systemen intern op orde komen zodat de volgende afdeling makkelijker met het werk door kan. Uiteindelijk betekent dit dat we minder verlies hebben in tijd, de efficiency toeneemt en de kans op fouten afneemt. Dat ik daar mijn prioriteit leg, heeft natuurlijk met mijn HR-hart te maken. Uiteindelijk is en blijft onze dienstverlening echt mensenwerk.”

 Mens én techniek

Naast versterking van het fundament van TSA, ziet Clausing op dit moment twee uitdagingen waarop gehandeld moet worden. “Dat is allereerst de krappe arbeidsmarkt waar we mee te maken hebben, en daarnaast de veranderende wet- en regelgeving rondom de petrochemie. Op basis daarvan zijn we aan het kijken waar onze toekomst ligt. Wij denken dat we door te kiezen voor de combinatie mens en techniek, beide uitdagingen aan kunnen. Op die manier zijn we in staat de kwaliteit te blijven leveren die klanten van ons gewend zijn en zelfs in te steken op verhoging van de veiligheid.” 

Onlangs is met oog op de toekomst een nieuwe samenwerking aangegaan met Spider Technology Solutions. Dit bedrijf is gespecialiseerd in monitorsystemen. Zo kan de combinatie worden gemaakt met de veiligheidswachten van TSA Safety Services.

Doorgroeimogelijkheden

“Deze keuze betekent niet dat we straks alleen maar gaan monitoren”, benadrukt de directeur. “Integendeel. Ik zie door deze koerswijziging vooral nieuwe manieren om collega’s doorgroeimogelijkheden te bieden. Dat is in ons segment best lastig. Brandwachten en veiligheidswachten kunnen, als ze dat willen, opgeleid worden tot monitor-operator. Dat is heel ander werk, hartstikke leuk in de combinatie, en het verdient weer wat meer.”

Betrokkenheid bij de klant

Clausing komt uiteindelijk toch weer uit bij haar collega’s in het veld als sleutel tot het succes van TSA Safety Services, en de groei die ze met het bedrijf wil realiseren. “Als mensen graag bij ons werken vanwege afwisselend werk, een goede werk-privé-balans, eerlijke beloning, de zekerheid dat ze gewaardeerd worden, de mogelijkheid om opleidingen te volgen en door te groeien, gaan zij de toegevoegde waarde leveren bij onze klanten. Uiteindelijk zijn het onze veiligheidsfunctionarissen die het doen. Zij hebben contact met de klant. Dus wanneer een bedrijf voor TSA Safety Services kiest, dan krijgen ze veiligheidswachten die vanuit betrokkenheid hun werk doen. Dat is precies waar wij het verschil maken.”

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!