Selecteer Pagina

Atexdepot.com

door | 5 mei, 2023 | Bedrijveninfo

Voor ATEX-projecten van A tot Z

Atexdepot.com, onafhankelijk aanbieder en distributeur van ATEX-gecertificeerde IT-equipment en mobile safety-apparatuur, staat bekend om zijn zeer brede assortiment met een aantrekkelijke prijs-/kwaliteitsverhouding. “Wij voorzien klanten van alle grote merken”, zegt directeur Sayen Sutterland. Ook staat de website en groothandel bekend om de geboden service en kennis van zaken.

“Een groot voordeel is dat wij voorraadhoudend zijn”, legt Sutterland uit. “Negen van de tien bestellingen kunnen wij dezelfde dag al uitleveren. Dit in tegenstelling tot fabrikanten die veelal levertijden van vier tot acht weken hebben. Dat is belangrijk, want wij handelen immers in veiligheidsproducten. Na bijvoorbeeld een audit is het voor klanten belangrijk dat zij snel kunnen bestellen én dat zij vlot geleverd krijgen.”

Uitgebreid portfolio

Sutterland is directeur van Hacktic, een in Terneuzen gevestigd IT-bedrijf dat hij eind jaren negentig heeft opgericht. “Ruim tien jaar geleden kregen wij voor het eerst de vraag van klanten of wij ook ATEX-gecertificeerde producten verkochten. Wij zijn daar ingedoken en kwamen erachter dat dit een niche is, waarin je je kunt specialiseren. Zo is Atexdepot.com ontstaan, een website en groothandel met uitsluitend ATEX-gecertificeerde IT-equipment.” De webshop is een onafhankelijke reseller van ATEX-gecertificeerde apparatuur voor zowel commercieel als industrieel gebruik. Het assortiment omvat uitsluitend producten van topfabrikanten, verzekert Sutterland, zoals I.safe Mobile, Ecom, Bartec, Dell Rugged, Realwear, Sony, Barco, Wolf, Fluke en Aegex. “Wij hebben één van de meest complete productassortimenten in onze branche. Dit omvat telecommunicatieapparatuur, camera’s, mobile computing, draagbare verlichting en nog veel meer. Daarnaast bieden wij een uitgebreid portfolio van A-merken voor 4G/5G-mobiele internetoplossingen, IoT-netwerken of kritische communicatie. Wij leveren devices die op Android en Windows draaien. Dat zijn twee verschillende omgevingen die een andere aanpak vergen.”

Sayen Sutterland: “Onze missie is om bedrijven en overheid te helpen met digitale transformatie, digitale workflow, internet of things (IoT) en data in het veld.”

Missie

Atexdepot.com is inmiddels uitgegroeid tot een e-commerceplatform van een behoorlijke omvang, vertelt Sutterland. “Wij zijn geen dozenschuiver”, maakt hij duidelijk. “Wij zijn bij het gehele project betrokken. Wanneer een klant een vraag bij ons neerlegt, komen we samen tot een advies voor het beste product. Nadat wij hebben geleverd, zijn we meestal ook bij de installatie en de aftersales betrokken.” Dankzij de kennis die in de bij Atexdepot.com jaren is opgebouwd zegt Sutterland zijn klanten van een deskundig advies te kunnen verzekeren. “Onze missie is om bedrijven en overheid te helpen met digitale transformatie, digitale workflow, internet of things (IoT) en data in het veld. Het gebruik van de juiste ATEX-IT-apparatuur is essentieel wanneer organisaties digitale technologieën in hun activiteiten willen integreren. Hierdoor kunnen zij hun klanten beter van dienst zijn en groeien.”

EXperience center

Zeker bedrijven die 7 dagen per week, 24 uur draaien, willen hun service afgedekt hebben, weet Sutterland. “Wij leveren niet alleen apparatuur, maar voegen ook extra services toe. Wanneer je die koppelt, is stabiliteit belangrijk.” Een belangrijk element in de werkwijze van Atexdepot.com is het EXperience center in Terneuzen. “Dit is een showroom met daarin een compleet aanbod aan ATEX-apparatuur, variërend van telefoons, tablets tot PC ‘s. Bezoekers kunnen er de apparatuur beetpakken, voelen en ermee werken. Hiermee zijn wij uniek in de Benelux.” Sutterland zegt wereldwijd klanten te bedienen in de chemie, raffinage, offshore, maritieme industrie en kan ook het ministerie van Economische Zaken en veiligheidsregio’s tot zijn klantenkring rekenen. “Wij krijgen steeds meer biobrandstofproducenten als klant en ook vanuit de waterstofmarkt neemt de vraag toe. Dit laatste is natuurlijk een hot item; in heel Nederland worden waterstofprojecten opgestart.”

Roadshow

De komende tijd leunt Sutterland allerminst achterover. “Wij gaan ons EXperience center uitbreiden, niet alleen qua grootte maar we gaan ook meer beleving bieden. Daarnaast onderzoeken wij de mogelijkheid om met behulp van een roadshow nationaal uit te breiden. Sommige klanten hebben geen tijd om ons EXperience center te bezoeken. Nou, dan komen wij naar de klant toe. Op deze manier vergroten we de toegankelijkheid.”

Trend: efficiency in het veld

Steeds meer industriële bedrijven maken gebruik van 4G en 5G om private netwerken op hun terrein te creëren. “Zowel 5G als diens voorganger 4G lopen nu synchroon naast elkaar. Je kunt dit als een digitale trend beschouwen”, zegt Sayen Sutterland van Atexdepot.com. “Daarnaast is het gebruik van tablets in het veld in opkomst. Vroeger gingen medewerkers met pen en papier naar buiten, noteerden alles en gingen vervolgens binnen achter het bureau nog een keer hetzelfde doen, maar dan digitaal. Het gebruik van een tablet of telefoon is veel efficiënter. Zo leveren we klanten sinds een paar jaar devices van het merk Realwear. Dit zijn intuïtieve en handsfree Realwear Head Mounted Tablets (HMT) voor werk in het veld. Deze oplossing stelt werknemers in staat om inspecties digitaal en remote uit te voeren. Alle rapportages worden autonoom gedocumenteerd, waarbij de beelden op de headset worden vastgelegd en direct beschikbaar zijn voor diagnostiek in

bijvoorbeeld een controlekamer. Dit jaar komen we nog met nieuwe producten en diensten voor het 5G-tijdperk en de vierde industriele revolutie, zoals ATEX-smart glasses. Hiermee bieden we bedrijven de kans om in een missiekritische omgeving gebruik te maken van de mogelijkheden van 5G. We ondersteunen hen, samen met onze andere producten en diensten, bij de digitale transformatie die met Industry 4.0 samenhangt.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!