Selecteer Pagina

Flash Private Mobile Networks

door | 1 feb, 2024 | Bedrijveninfo

Flash verbindt portofonie en smartdevices 

Zeker bij onderhoudstops is een veilige en storingsvrije communicatie tussen veel medewerkers op een locatie van levensbelang. Flash Private Mobile Networks maakt dit op een innovatieve manier mogelijk.

Tekst: Mels Dees

Bijna dertig jaar geleden startte Flash Private Mobile Networks met het aanbieden van portofoonoplossingen. “Dat doen we nog steeds”, geeft business development manager – chemie en raffinage Henk Hempel aan. “De aanleg van dergelijke netwerken en de verkoop en verhuur van portofoons is nog steeds een belangrijk onderdeel van ons portfolio.” Maar de onderneming is innovatief en breidde de activiteiten uit met integrale communicatiesystemen en missie- en bedrijfskritische applicaties voor smartdevices waarbij spraak, data en alarmering samenkomen. Hempel: “Dat betreft communicatie-oplossingen die niet alleen betrouwbare spraakoverdracht, maar ook data-overdracht faciliteren. Deze oplossingen kunnen we bij de klant op het terrein installeren.”

Henk Hempel

Betrouwbare private verbinding

Wie regelmatig een site bezoekt van een onderneming in de chemie of petrochemie weet dat eigen mobiele telefoons en tablets doorgaans niet gebruikt mogen worden. Deels heeft dit te maken met het feit dat veel privé-devices niet ATEX-gecertificeerd zijn. Daarnaast willen site-owners voorkomen dat data over installaties gedeeld worden via het internet. Of dat hackers via privé-telefoons de OT-infrastructuur benaderen. 

Moderne installaties genereren data die van belang zijn voor operators en onderhoudspersoneel op locatie. “Wij zorgen ervoor dat medewerkers van onze klanten en die van hun contractors op smartdevices, zoals smartphones en tablets, die gegevens kunnen ontvangen en verwerken die ze nodig hebben”, zegt key account support manager Patricia Hofmeijer. “Maar met explosieveilige toestellen die geen verbinding hebben met het publieke internet.”

Zo kan men op de site met smartdevices applicaties gebruiken die nodig zijn. En daarbij naar gelang de omgeving waarin men werkt gebruik maken van ATEX of non-ATEX devices. Hempel: “Operators kunnen niet alleen apps gebruiken om hun werk efficiënter te kunnen doen en bijvoorbeeld bepaalde data uit de installaties inzien via hun devices. Ze kunnen ook via push-to-talk communiceren met elkaar als dat nodig is. En, net als bij het traditionele portofoon-netwerk, gealarmeerd worden in kritieke situaties.” Flash Private Mobile Networks maakt communicatie tussen smartdevices en portofoons mogelijk.

Hybride technologie

De benodigde technologie is speciaal door Flash ontwikkeld. “De hardware- en softwarematige koppelingen tussen de smartdevices en de portofoons worden door ons gefaciliteerd”, stelt Hempel. “Dat zorgt ook voor nieuwe toepassingen”, vult Hofmeijer aan. “Zo zien we nu dat het gebruik van data, bijvoorbeeld in de vorm van foto-opnames, toeneemt. Zeker bij onderhoudstops of turnarounds kan het effectief zijn een foto te delen van een installatie. Dat kan nu op een veilige en efficiënte manier.” Daarmee slaagt Flash erin een brug te slaan naar de jongere professionals op industriële locaties die immers opgegroeid zijn met smartphones en er dagelijks gebruik van maken. 

Om de veiligheid van missie- en bedrijfskritische data te garanderen ontwikkelde Flash Mobile Device Management. Hofmeijer: “Gebruikers kunnen niet meer, maar ook niet minder doen met een device dan dat wat toegestaan wordt door de site-owner.”

Patricia Hofmeijer

Service en beheer

In de bijna dertig jaar van het bestaan groeide Flash Private Mobile Networks uit tot de grootste verhuurder van missiekritische mobiele communicatieapparatuur van de Benelux. “Dat geldt zeker voor de ATEX-devices”, weet Hofmeijer. “En we bieden onze relaties 24/7 alle benodigde services, of ze nu apparatuur voor een dag, een maand of meerdere jaren huren.” 

Het bedrijf is servicegericht en flexibel. “Dat zit in ons DNA”, is de overtuiging van Hempel, “We zijn in staat tijdens een turnaround de volledige uitgifte te doen van alle apparatuur die een onderneming bij ons huurt. Zo ontzorgen we onze klant volledig. Dat kan dus gaan om portofoons, maar ook om smartdevices. Hierbij brengen we precies in kaart welke medewerker welke apparatuur gebruikt, tot op het individuele niveau van mensen die in eigen dienst zijn bij de site-owner of die werken voor een subcontractor.” 

Netwerk voor gasten

Tijdens een onderhoudsstop zijn meer mensen op een site werkzaam dan gebruikelijk. Hempel: “We kunnen alle mensen die tijdelijk op de locatie werken van een apart, afgeschermd netwerk gebruik laten maken. Dat zorgt voor een extra borging van dataveiligheid, doordat het onderhoudspersoneel geen toegang heeft tot het netwerk van andere installaties.”

De forse stijging van het aantal mensen dat tijdens een turnaround werkzaam is, betekent ook dat gedurende een relatief korte periode veel extra devices nodig zijn. “Wij beschikken over bijna 27.000 toestellen, zowel ATEX als non-ATEX”, zegt Hofmeijer niet zonder trots. “Daarnaast kennen we de onderhoudsintervallen van onze klanten, zodat we ruim van tevoren de nodige devices voor hen kunnen reserveren.”

De kracht van Flash Private Mobile Networks

Waar veiligheid en efficiency er echt toe doen levert het bedrijf de beste communicatieoplossingen. Want Flash Private Mobile Networks

  • is een specialist in het bieden van totaaloplossingen voor missiekritische communicatie: van advies tot beheer
  • biedt totaaloplossingen en 24/7 services op maat voor stops & turnarounds
  • heeft de grootste flexibele verhuurvloot van ruim 26.000 (ATEX) portofoons en (ATEX) devices in Nederland én België
  • levert hybride oplossingen met bestaande communicatiesystemen en nieuwe technologieën (4G/5G).

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!