Selecteer Pagina

Van Meeuwen Lubrication

door | 3 mrt, 2023 | Bedrijveninfo

Slimmer smeren met de S)MAXX-app

Goed smeertechnisch onderhoud en een goed smeerschema zijn belangrijke voorwaarden voor een betrouwbaar productieproces met een maximale output en zo weinig mogelijk storingen. Echter, in de praktijk resulteert een smeerschema door allerlei omstandigheden vaak niet in wat het zou kunnen brengen. Toch zijn goede resultaten zeker mogelijk.

Vanuit die ervaring heeft het familiebedrijf Van Meeuwen Lubrication uit Weesp zijn eigen smeertechnische onderhoudssoftware en -app ontwikkeld: S)MAXX. In de volgende vier stappen legt Rienk Minderman, innovator bij Van Meeuwen, uit hoe productiebedrijven daarmee worden ondersteund en ontzorgd.

Stap 1: de toegevoegde waarde van een smeerschema ‘op maat’

“Het komt zelden voor dat een machinehandleiding precies de situatie op de productievloer beschrijft, zoals de bedrijfsomstandigheden of de eisen die gelden bij voedselveilig smeren”, begint Minderman. “Onze experts zorgen juist wel voor deze aanvullende informatie en daaraan gekoppelde verbeterslagen en komen zo tot een compleet smeerschema op maat.”

Stap 2: dynamisch smeren, registreren en actualiseren

“Eén van de belangrijkste hulpmiddelen voor de onderhoudsplanning van machines is tegenwoordig de onderhoudssoftware en -app voor een digitaal en online smeerschema”, vervolgt Minderman. Daarom hebben wij ons eigen onderhoudssoftwareplatform ontwikkeld: S)MAXX. Met S)MAXX kun je het smeertechnisch onderhoud uitstekend en dynamisch plannen, uitvoeren, registreren, borgen én continu verbeteren volgens barcodes op alle smeerpunten.”

Stap 3: analyseren, visualiseren en slimmer smeren

Volgens Minderman vormen trends of afwijkingen in data uit S)MAXX de aanleiding voor verbetertrajecten: “Voorbeelden zijn het verleggen van smeerpunten, het verlengen van smeerfrequenties en dataverzameling door sensoren, oliemonsternames en data uit andere bronnen. Alle machines, installaties en smeerpunten, alle smeermiddelen en smeerfrequenties, alle handelingen en taken zijn in S)MAXX opgenomen. Het hele pakket is inclusief een foto- en rapportage-database. Een voordeel is ook de koppeling met alle actuele, digitale productbladen, veiligheidsbladen (en voedselveiligheidsregistraties) van de gebruikte smeermiddelen.”

Stap 4: strategisch inzetten

“Hierdoor krijg je actuele informatie en nieuwe realtime inzichten voor het data driven verbeteren van de planning en de kwaliteit van het smeertechnisch onderhoud”, geeft Minderman tot slot aan. “Denk aan beter voorbereiden, efficiënter plannen en effectiever aansturen. Bovendien ben je beter voorbereid op smeertechnische inspecties of kwaliteitsaudits. Hierdoor is de S)MAXX-app zeer praktisch en hoort het dan ook tot de vaste uitrusting van onze eigen smeertechnische specialisten die bij klanten het onderhoud uitvoeren. Met een goed ingericht smeerschema zorgt S)MAXX 24 uur per dag voor een flexibele en dynamische manier van maintenance-management.”

Standnummer Van Meeuwen Lubrication op Maintenance NEXT: 5.000 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!