Selecteer Pagina

WIKO Isolatietechniek

door | 3 mrt, 2023 | Bedrijveninfo

‘Elke dag presteren op Champions League-niveau’ 

REMONDIS breidt familie uit met WIKO Isolatietechniek en Steigerbouw

Familie-uitbreiding, zo zou je de overname van WIKO Isolatietechniek en Steigerbouw door REMONIDIS Maintenance & Services Nederland kunnen noemen. Beide zijn familiebedrijven die volgens algemeen directeur Jonny Kappen van de overnemende partij veel gemeen hebben. “Bij beide staat veiligheid op één, is het nakomen van beloftes vanzelfsprekend – wat tegenwoordig vaak niet meer zo is – en kijken we naar de lange termijn.” 

Tekst: Erik Stroosma

“Birds of a feather flock together”, zegt Jonny Kappen om te onderstrepen hoe goed REMONDIS en WIKO bij elkaar passen. “Dat klinkt mooier dan ‘soort zoekt soort’, vind ik, maar is wel wat het betekent. Qua kernwaarden en bedrijfscultuur lijken we veel op elkaar, wat werkzaamheden betreft vullen we elkaar aan en sinds december [en officieel, met terugwerkende kracht, vanaf 1 januari 2022, red.] horen we bij elkaar. De overname van WIKO past in de strategie van ons moederbedrijf, de Duitse family owned REMONDIS Group. Dat is een multinationale dienstverlener op het gebied van recycling, service en water. Een van de divisies van de groep is REMONDIS Maintenance & Service, die zich richt op industriële diensten. Internationaal is REMONDIS bezig om die divisie uit te breiden. In Duitsland en België is dat met de overname van XERVON al enige jaren terug in gang gezet en in Nederland zetten we daar met het toevoegen van WIKO de eerste stap in. Samen met de zusterbedrijven REYM en BUCHEN maakt WIKO nu deel uit van REMONDIS Maintenance & Services Nederland. Waarbij REYM zich bezighoudt met industriële reiniging, het transport van gevaarlijke (afval)stoffen en afvalmanagement en BUCHEN onder andere specialist is in het wisselen van katalysatoren in reactoren voor de chemische en petrochemische industrie.” 

Completer dienstenpakket 

Met zijn services op het gebied van isolatie, steigerbouw, rope access en tracing vult WIKO de activiteiten van BUCHEN en REYM uitstekend aan, vindt commercieel directeur Nick Kappen van REYM. “Met de komst van WIKO kunnen we klanten een nog completer dienstenpakket aanbieden. Andersom geldt dat voor de klanten van WIKO ook. Voor onze bedrijven zelf is het een groot voordeel dat we onderling kennis, technologie en innovaties kunnen uitwisselen.” 

Met de 150 medewerkers van WIKO erbij groeit het personeelsbestand van Remondis Maintenance & Service in Nederland naar duizend. “WIKO staat voor Wingerden Koelisolatie”, vertelt commercieel directeur Dennis van Wingerden. “Zo is het bedrijf ook in 1968 in Capelle aan den IJssel begonnen, met het isoleren van koel- en vriescellen. WIKO is opgericht door mijn opa en mijn vader. Het bedrijf ontwikkelde zich tot specialist in thermische en akoestische isolatie voor de scheepvaart en procesindustrie. Later kwamen daar onder andere de energiesector, offshore en op- en overslag bij. Naast thermische en akoestische isolatie houden we ons bezig met het brandwerend dichtzetten van doorvoeringen en produceren we in allerlei uitvoeringen en afmetingen prefab isolatieplaatwerk in eigen huis. Isolatiewerkzaamheden voeren we uit in nieuwbouw en bij renovatie en reparatie.” 

Strengste veiligheidseisen 

Als aanvulling op zijn isolatiediensten voegde WIKO een kleine twintig jaar geleden steigerbouw aan zijn activiteiten toe. Van Wingerden: “Bij die afdeling kunnen klanten tevens terecht voor rope access. De steigersystemen die wij ontwerpen en monteren voldoen aan de strengste veiligheidseisen en klantspecificaties. De petrochemische en chemische industrie in de haven van Rotterdam zijn belangrijke werkterreinen voor ons. In dat gebied ligt sowieso het zwaartepunt van onze activiteiten en staat de hoofdvestiging. Sinds 2016 zitten we ook in Amsterdam. Vanuit die vestiging bedienen we de haven en industrie in die regio en klanten uit andere delen van het land.” 

Nieuwe huisstijl 

WIKO is een van de exposanten op de technologie- en onderhoudsbeurs Maintenance Next (18 t/m 20 april, Rotterdam Ahoy). De stand van dat bedrijf en die van REYM staan daar gezusterlijk naast elkaar. “Daarmee geven we uiting aan onze samenwerking en complementaire dienstverlening”, zegt Van Wingerden. “Op de beurs wordt ook het nieuwe logo en onze nieuwe huisstijl onthuld.” 

“We presenteren ons op Maintenance Next voor het eerst samen”, vult Nick Kappen aan. “Afzonderlijk presteren we in onze vakgebieden al tientallen jaren – WIKO 55 jaar en wij 70 – elke dag op Champions League-niveau. Nu doen we dat voor hetzelfde team en dat maakt onze ‘ploegen’ alleen maar sterker.” 

Standnummer REYM op Maintenance NEXT: 2.201

Standnummer WIKO op Maintenance NEXT: 2.200

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!