Selecteer Pagina

Aerzen Rental

door | 3 mrt, 2023 | Bedrijveninfo

‘Onze compressoren zijn elektrisch en olievrij’

“Onze blowers en compressoren zijn elektrisch aangedreven, superstil en olievrij.” Aan het woord is Marc Peters, sales manager Benelux van Aerzen Rental, specialist in de verhuur van efficiënte plug & play luchtoplossingen voor industriële processen. De innovatieve en groene technologie die daarbij wordt ingezet is uniek in de markt. 

Tekst: Heleen van der Maas

Voor bedrijven die in hun productieproces lucht en neutrale gassen gebruiken, is het huren van compressoren en blowers een interessante optie. Waarom? Het voorkomt uitgaven voor apparatuur dat slechts tijdelijk nodig is, zoals bij onderhoud- en reparatiewerkzaamheden van bestaande machines en het testen van nieuwe installaties. En misschien nog wel belangrijker, het voorkomt onnodig verlies van kostbare productietijd bij calamiteiten. Aerzen Rental, een zelfstandige dochteronderneming van de Duitse blower- en compressorspecialist Aerzen, garandeert haar klanten dat calamiteiten binnen 24 uur zijn opgelost met de juiste tijdelijke luchtoplossing. “Dit kunnen we beloven omdat we werken met calamiteitenrapportages”, legt Peters uit.

Binnen 24 uur opgelost

Voor een calamiteitenrapportage maakt Aerzen Rental een nauwkeurige inventarisatie van de bestaande installatie bij de klant. “Kritieke onderdelen, die bij uitval een groot probleem veroorzaken, krijgen in het rapport een nummer. Als er dan iets aan de hand is, hoeft de klant alleen maar te bellen op ons 24/7 leverings- en servicenummer om het nummer van dit onderdeel door te geven. Dan weet bij ons iedereen wat er aan materialen in de vrachtwagen geladen moeten worden om het probleem op te lossen. Alles staat in het calamiteitenrapport beschreven. De benodigdheden qua machines, leidingwerk en elektriciteitskabels, maar ook waar we ons materieel mogen aansluiten en neer kunnen zetten, de aanrijroute op het bedrijventerrein en de poort waar we ons moeten melden. Op die manier kunnen we binnen 24 uur het onderdeel dat het probleem veroorzaakt, vervangen voor de periode dat dit nodig is.” 

Vakmensen

Snel kunnen handelen bij calamiteiten, maar ook het aanleggen van een tijdelijke testopstelling of vervanging van onderdelen in geval van reparatie en onderhoud, vraagt de nodige specialistische kennis en vaardigheden. Daarom heeft Aerzen Rental eigen vakmensen in dienst en beschikt het over een eigen engineeringafdeling. Peters: “Onze technici hebben een mechatronische, werktuigbouwkundige of elektrotechnische achtergrond en krijgen een opleiding in huis. Naast de monteurs die onze machines bij de klant aansluiten, hebben we een aantal monteurs in ons team die zowel meewerkend als meedenkend zijn. Zij werken de luchtoplossingen uit op kantoor en gaan mee om deze te implementeren bij de klant. Zo nodig kunnen zij ter plaatse direct inspelen op onverwachte situaties of complicerende factoren.”

Super Silent series

De luchtoplossingen van Aerzen Rental hebben een drukbereik van vacuüm (-700 mbar) tot perslucht (10.500 mbar), zijn super silent en gegarandeerd olievrij. De nieuwste aanwinst in het portfolio van Aerzen Rental is de allround persluchtcompressor TVS2500. Deze is speciaal ontwikkeld voor de hoge eisen van vandaag. De persluchtcompressor combineert de nieuwste machinetechnologie met economische prestaties en een hoge temperatuurbestendigheid. Ook voldoet de TVS2500 aan de hoogste milieueisen en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van industriële processen.

Plug & play maatwerk 

Naast compressoren en blowers, verzorgt Aerzen Rental de aanverwante materialen die nodig zijn om de machines ter plekke aan te sluiten. Peters: “Zo draaien onze compressoren bijvoorbeeld op 400 volt, terwijl sommige klanten, zeker in de petrochemische industrie, een 690 volt-aansluiting hebben. Dan nemen we een transformator mee die de 690 volt omzet naar 400. Hetzelfde gaat op voor een 10 kV-station. Daar zetten we zelf een tussenstation op waar wij meerdere onderdelen op kunnen aansluiten. Denk verder aan elektriciteitskabels, leidingwerk, buizen en flexibele RVS-slangen, stalen en roestvrijstalen buiswerk, alle soorten bochten en flexibele stukken, maar ook koelers en luchtdrogers. In overleg met de klant stellen we een maatwerk plug & play pakket samen.” 

Geen omkijken naar

Omdat de gehuurde compressoren en blowers in eigendom blijven van Aerzen Rental, zijn ze voorzien van remote monitoring. “Het is immers onze verantwoordelijkheid dat de machines goed blijven functioneren. Vaak zien wij een storing eerder dan de klant zelf. Dat rapporteren we uiteraard direct. Wij zijn verantwoordelijk voor het aansluiten, de monitoring en het onderhoud van onze rentals. De klant heeft er geen omkijken naar.” 

Maintenance NEXT

Peters is van 18 tot en met 20 april te vinden bij stand 3311 op Maintenance NEXT in Rotterdam Ahoy. Engineers, projectmanagers, maintenance managers en asset managers zijn van harte uitgenodigd om in gesprek te gaan met Aerzen Rental en hun licht op te steken over de nieuwe persluchtcompressor TVS2500.

Uitdagende baan

Technici die op zoek zijn naar een uitdagende baan kunnen hun bezoek aan Maintenance NEXT combineren met een eerste kennismaking bij Aerzen Rental. Een internationaal bedrijf dat voorop loopt in innovatieve technologie voor efficiënte, groene luchtoplossingen.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!