Selecteer Pagina

Human Industries

door | 2 mrt, 2023 | Bedrijveninfo

Impressie van het nieuwe pand dat Human Industries dit voorjaar in gebruik verwacht te nemen in Hellevoetsluis.

Human Industries verhuist dit voorjaar naar Hellevoetsluis 

Met de juiste mensen de koning te rijk

Voor de petrochemie verzorgt Human Industries de complete service van alle rotating equipment. Daarbij draait het volgens directeur Kelly de Wijer om het juiste materiaal, maar bovenal om de juiste mensen. “Daarmee ben je koning te rijk”, zegt hij. Blij is De Wijer ook met het nieuwe pand, met een sterk uitgebreide werkplaats, dat het bedrijf dit voorjaar in gebruik neemt. 

Tekst: Erik Stroosma 

Het nieuwe pand betekent ook andere vestigingsplaats voor Human Industries: Hellevoetsluis. Nu is de onderneming nog gevestigd in het oostelijker op Voorne-Putten gelegen Hekelingen. “In die plaats ben ik het bedrijf in mijn eentje begonnen”, vertelt De Wijer. “In oktober is dat vijf jaar geleden. Inmiddels bestaat ons team uit veertien eigen mensen en werken we daarnaast met een groep zzp’ers. Allemaal toppers in dit vakgebied. Ervaren professionals waarvoor ik mijn handen in het vuur steek. Ik werk alleen met mensen waarvan ik zelf weet dat zij goed zijn of waar mensen die ik volledig vertrouw voor instaan. Als bedrijf verzorgen we de complete service van alle rotating equipment voor de petrochemie, op gasturbines na. Daarbij gaat het om techniek, tools en faciliteiten, maar vooral om mensen. Zo komt het bedrijf ook aan zijn naam. In de periode dat ik voor mijzelf begon, bezocht ik de verjaardag van mijn schoonzus. Een bedrijfsnaam had ik nog niet en daar spraken we over. Ik vertelde dat alles om de juiste mensen draait in deze branche en toen kwam mijn schoonzus met Human Industries. Ik kon mij niet voorstellen dat die naam nog beschikbaar was, maar dat bleek wel zo en daarom koos ik die voor mijn bedrijf.” 

Alles onder één dak 

Zoals het personeelsbestand laat zien is Human Industries, in de ruim vier jaar dat het bestaat , enorm gegroeid. “In Hekelingen komen we aan alle kanten ruimte tekort”, geeft De Wijer aan. “Daar kunnen we niet verder groeien en ontbreekt de mogelijkheid om alle services in eigen huis uit te voeren. In Hellevoetsluis is die ruimte er straks wel. Het nieuwe pand komt op bedrijventerrein Kickersbloem 3 en verwachten we in mei in gebruik te nemen. We krijgen daar een compleet ingerichte 1.400 m² grote moderne werkplaats in een hal van tien meter hoog. Daarin komen onder meer twee bovenloopkranen met een gezamenlijk hefvermogen van 32 ton, een grote straalcabine van 5 bij 3 meter, een spoelruimte, een lasafdeling, laagtoerige balanceerbanken en faciliteiten voor het maken van hoogwaardige vervangingsdelen. Het inspecteren, (preventief) onderhouden, reviseren en repareren van compressoren en stoomturbines kunnen we daarmee onder één dak verzorgen. Daar hoort natuurlijk ook het onderhoud van tandwielkasten bij. En voor de inspectie, revisie, reparatie en modificatie van pompen kan de petrochemie eveneens bij ons terecht. Het werken aan equipment kan zowel in onze werkplaats als op locatie plaatsvinden of gecombineerd. Dat verschilt per project of voorkeur van de klant. Bij grote klussen, zoals turnarounds, kunnen we op locatie voor een volledig ingerichte toolcontainer zorgen. Daarin zitten alle gekeurde en gecertificeerde gereedschappen die ons team voor dat project nodig heeft. Op die manier kunnen we heel efficiënt werken en treedt er geen onnodig tijdverlies op.” 

Kelly de Wijer

Niet te groot en niet te klein 

De Wijer omschrijft Human Industries als een middelgroot bedrijf met een platte structuur en korte communicatielijnen. “Wij zijn groot genoeg om bij omvangrijke multidisciplinaire projecten, zoals turnarounds, de complete zorg voor al het rotating equipment voor onze rekening te nemen. En klein genoeg om snel en flexibel een oplossing te bieden bij bijvoorbeeld noodreparaties. Een greep uit onze werkzaamheden: balanceren, camera- en boroscoopinspecties uitvoeren, machinetrillingen meten, lasreparaties verzorgen, autogeen en plasma vlamspuiten, niet-destructief onderzoek verrichten, as- en lagerreparaties uitvoeren, stoomturbines uitlijnen, advies geven. We doen het allemaal en nog veel meer. Zo ondersteunen we klanten bij grote projecten bijvoorbeeld in heel het proces, vanaf de scoping en voorbereiding tot en met de executie en nazorg. Dus ja, als het om service voor rotating equipment gaat, kunnen wij de petrochemie op alle vlakken volledig én merkonafhankelijk ontzorgen.” 

Afspraak is ook écht afspraak 

Bij de bedrijven uit die sector zet Human Industries altijd in op relaties voor de lange termijn. De Wijer: “Wij gaan niet voor de quick wins. Wij gaan altijd voor kwaliteit en het bieden van een dusdanige ervaring dat klanten ons terugvragen. Afspraak is afspraak is daarbij de basis. Nu zegt natuurlijk iedereen dat, maar wij zijn daar heel consequent in. Als we afspreken dat we dan en dan daar zijn met die ploeg en dat materiaal, dan zijn we er ook en is alles volgens afspraak aanwezig. Ik realiseer mij altijd heel goed dat iemand bij een bedrijf voor jou zijn nek uitsteekt als hij of zij jou een opdracht gunt. Die persoon wil je niet in de kou laten staan, maar de beste service in de markt bieden. En dat kan alleen als je de beste mensen in huis hebt.” 

 

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!