Selecteer Pagina

All Safety Rental

door | 2 mrt, 2023 | Bedrijveninfo

Altijd een veilige werkomgeving

Safety first! Het lijkt een vanzelfsprekendheid, maar constante aandacht voor dit thema blijft erg belangrijk. Gelukkig zijn medewerkers zich veel meer dan vroeger bewust van de noodzaak om elkaar aan te spreken op minder veilige situaties. Maar ook op het gebied van PBM is er veel veranderd. Eef van Hasselt, directeur van All Safety Rental, doet een boekje open. 

Tekst: Connie Lindhoud

“Wat betreft werkgerelateerde ongevallen is de (petro)chemische industrie gelukkig een van de minst gevaarlijke sectoren. Toch is er een wat negatieve beeldvorming ontstaan door incidenten in het verleden bij bedrijven waar de veiligheidsvoorschriften onvoldoende in acht werden genomen. Ongevallen in de chemie zijn te vergelijken met vliegtuigongevallen. Een vliegtuig is het veiligste vervoermiddel dat er is, maar als er iets gebeurt heeft het veel impact op de samenleving. Gelukkig zie ik dat er flinke vooruitgang is geboekt als het gaat om normen en regelgeving, maar vooral op het gebied van veiligheidsbewustzijn en – gedrag. Desondanks blijft waakzaamheid geboden: de meeste incidenten in de industrie gebeuren juist bij routinehandelingen, niet door onkunde of onwil”, schetst Van Hasselt. 

Drietrapsraket

“Veilig werken begint met een goede bronbescherming, het juiste gedrag én persoonlijke bescherming. Gevaren dienen in eerste instantie bij de bron te worden aangepakt. Verder zijn duidelijke regels, werkafspraken en vooral veiligheidsgedrag van groot belang om risico’s te verminderen. Voor overgebleven risico’s zijn er onder andere persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)”, aldus Van Hasselt. “Hieronder vallen oog-, gehoor-, ademhalings-, hand- en valbescherming: alles wat nodig is om medewerkers tijdens hun werk te beschermen en ervoor te zorgen dat ze aan het eind van de dag gezond en wel huiswaarts kunnen keren.”

Eef van Hasselt

Totaalpakket

“Onze dagelijkse missie is het mede zorgdragen voor een veilige werkomgeving voor onze klanten en hun medewerkers. All Safety biedt een compleet pakket aan ondersteuning om dit doel samen met onze opdrachtgevers te bereiken”, aldus Van Hasselt. “Zo zijn we totaalleverancier voor werkkleding, PBM en industrial supplies, waarbij we op een efficiënte manier het voorraadbeheer, de uitgifte en de reiniging voor onze rekening nemen. Onze opdrachtgever heeft daar geen omkijken naar, hij is ervan verzekerd dat alle medewerkers over de juiste kleding en PBM beschikken.”

Adembescherming 

“Andere belangrijke pijlers van ons bedrijf zijn Rental en Services”, vervolgt Van Hasselt. “Onze Rental-divisie legt zich vooral toe op het verhuren van adembeschermingssystemen in de breedste zin van het woord. Daarin zijn we echt specialist: we beschikken over een zeer groot assortiment aan adembeschermingssystemen en -middelen en verzorgen hiervoor ook het onderhoud en de reiniging en certificering. Ook zorgen we voor een betrouwbare uitgifte: het ademluchtmaterieel wordt letterlijk overhandigd aan de mensen die ermee gaan werken en wordt door onze gespecialiseerde medewerkers onderhouden, zodat de betrouwbaarheid wordt gewaarborgd. Als de werkzaamheden zijn afgerond en de materialen retour komen op onze vestiging, worden de maskers en slangen gereinigd, getest en opnieuw gecertificeerd.”

Collectief veiligheidsbewustzijn 

“Gebruikers van adembeschermingsmiddelen hebben vanzelfsprekend een basistraining ademlucht gevolgd, maar in aanvulling daarop geven we ook specifieke trainingen voor het werken met bijvoorbeeld een Life Support Unit. Daarbij geven we ook een deelnamecertificaat af ter bewijs dat iemand bekwaam is om met onze unit te werken. Met onze trainingen en opleidingen dragen we bij aan een hoger kennisniveau en verbetering van het veiligheidsbewustzijn. En doordat medewerkers precies weten hoe ze het materieel moeten gebruiken, zorgt dit ook nog eens voor minder storingen”, verklaart Van Hasselt. 

Elektrisch & ATEX

“Bij All Safety investeren we in de nieuwste technieken op het gebied van adembescherming, zoals de hightech elektrische Life Support Units. Deze innovatieve mobiele ademluchtunits zijn uitgevoerd conform de nieuwe SIR-richtlijnen. De voordelen zijn groot: minder uitstoot, geen geluidsoverlast, kostenbesparend én gebruiksvriendelijk. De elektrische units worden desgewenst uitgevoerd met een gasdetectiesysteem en/of air watch-systeem voor het monitoren van de geleverde lucht. Daarnaast worden de prestaties van de unit geregistreerd in een systeem dat altijd online geraadpleegd kan worden.”

“De allernieuwste toevoeging aan onze verhuurvloot zijn elektrisch aangedreven ademluchtunits speciaal ontworpen voor gebruik in ATEX-zones. Dankzij hun elektrische aandrijving zijn ze veiliger, efficiënter en gebruiksvriendelijker dan traditionele ademluchtunits. Bovendien zijn ze uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder een geavanceerd filtratiesysteem en een intuïtief bedieningspaneel, waardoor ze eenvoudig te gebruiken zijn. En omdat ze elektrisch aangedreven zijn, zijn ze ook nog eens milieuvriendelijker dan andere ademluchtunits. De elektrische life support systemen en ATEX-ademluchtunits zijn écht een aanwinst!”, aldus een trotse Van Hasselt.

Maintenance NEXT

“Uiteraard zijn we in april dit jaar weer van de partij op Maintenance NEXT in Rotterdam. We staan te popelen om onze klanten te laten kennismaken met onze nieuwste adembeschermingstools. En vooral om alles te vertellen over onze mogelijkheden om ze te ontzorgen als het gaat om adembeschermingstools en overige PBM. Voor wie het nog niet weet: All Safety en Trital zijn recent samengegaan. Hierdoor zijn we als All Safety een significante speler op het gebied van rental, brandvertragende werkkleding en PBM geworden. Wij hebben alles in huis om onze klanten én hun medewerkers te ontzorgen en het is in april allemaal te zien in onze stand (nummer 4.107 in hal 4)!”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!