Winnaar aanbesteding Amsterdam

GoodFuels Marine heeft de aanbesteding van het Havenbedrijf Amsterdam gewonnen voor haar vloot van vijf patrouilleboten. De schepen varen op een brandstof die voor 30 procent uit een zeer hoge kwaliteit duurzame biodiesel bestaat. Hiermee wordt 25 procent CO2 bespaart ten opzichte van fossiele diesel.

Marleen van de Kerkhof, havenmeester Havenbedrijf Amsterdam, zegt dat schone scheepvaart ‘een belangrijk speerpunt’ is in ‘onze duurzaamheidstrategie’. “Een onderdeel daarvan betreft het verduurzamen van onze eigen patrouillevaartuigen. Door middel van de inzet van biobrandstoffen reduceren wij onze eigen CO2-uitstoot met 25 procent, wat een mooie stap in de goede richting is.”

Dirk Kronemeijer, ceo GoodFuels Marine: “Vanaf het begin hebben de havenbedrijven van Amsterdam en Rotterdam de ontwikkeling van marine biofuels actief gesteund. We zijn daarom extra blij dat na een succesvolle pilot, Havenbedrijf Amsterdam met haar eigen patrouilleboten zorgt voor een kwart minder CO2-uitstoot. Vanuit onze kant zijn we gecommitteerd aan verdere investeringen in de haven op het gebied van opslag, productie en distributie van duurzame marine biofuels om de ontwikkeling naar een schone en low-carbon scheepvaart te versnellen.”