Stofoverlast

Arno Bonte, klimaatwethouder in Rotterdam, kondigt aan in gesprek te gaan met de drogebulkbedrijven EMO en EECV. Inwoners van Hoek van Holland klagen over stofoverlast.

Vooral als het hard waait uit zuidwestelijke richting, daalt er zwart stof neer in Hoek van Holland. Inwoners hebben hier regelmatig melding van gedaan bij de DCMR. Op een informatiebijeenkomst in Hoek van Holland sprak Bonte van een ‘groot probleem’. Hij kondigt aan in gesprek te gaan met de overslagbedrijven EMO en EECV, waarvan het stof volgens hem waarschijnlijk afkomstig is. “Namens de bewoners heb ik een heldere boodschap voor ze: die stofoverlast moet zo snel mogelijk stoppen!”, aldus de wethouder. Bonte stelde dat het stof mogelijk ook afkomstig kan zijn van de energiecentrale van Uniper.

Stofoverlast

Eerder deze maand schreef directeur Mathijs Pelsma, managing director van EMO, een brief over dit onderwerp naar de Rotterdamse gemeenteraad. Hij geeft een overzicht van de maatregelen die zijn getroffen om het stof te beheersen. Hij beweert ook dat het stof in Hoek van Holland uit het gehele havengebied afkomstig kan zijn. Hij dringt aan op ‘secuur en deugdelijk onderzoek’ naar de samenstelling van het stof. Dit onderzoek vindt nu plaats. Om, vooruitlopend op de resultaten, bij voorbaat de vinger te wijzen naar EMO en EECV – omdat het stof zwart is – vindt hij onaanvaardbaar. (Archieffoto)

Zie ook: Wethouder Bonte presenteert Rotterdams klimaatakkoord