Werkbezoek

Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft maandag een werkbezoek aan de haven van Rotterdam gebracht. Ze nam een kijkje bij de fabriek van LyondellBasell.

Vanuit een touringcar zag de minister de containerterminals en fabrieken in de haven aan zich voorbij trekken. Kaag kon naar eigen zeggen zien wat er nodig is om de ‘gateway to Europe’ draaiende te houden. “We zien ook weer hoe door innovatie en kennis juist Nederland en ook de haven van Rotterdam zich staande kan houden en zich voorbereidt op een toekomst ook juist met het oog op verduurzaming en vergroening. Daar liggen ook de kansen. Het zijn moeilijke tijden maar enorm veel waardering voor iedereen die hier werkt in deze haven er elke dag er weer voor gaat”, aldus minister Kaag.

Werkbezoek

Bij de fabriek van LyondellBasell werd halt gehouden. Daar kreeg de bewindsvrouw van Willemien Terpstra en Harm Dijkstra uitleg over de productie van grondstoffen voor het maken van gezichtsmaskers, test kits en handgels. Ook bracht Kaag een bezoek aan de containerterminal van Rotterdam World Gateway, waar zij door ceo Ronald Lugthart werd ontvangen. (Foto: Twitter)

Zie ook: LyondellBasell en Neste doorbreken kip-ei-dilemma