Bevrijding

De Wereldhavendagen staan dit jaar in het teken van het thema ‘Port of Opportunities’. Daarmee wil de organisatie laten zien wat de bevrijding voor de haven heeft betekend.

‘Het grootste maritieme evenement van Nederland’, zo betitelt de organisatie van de Wereldhavendagen haar eigen event graag. Met recht, want het afgelopen jaar trokken de Wereldhavendagen 345.000 bezoekers. Dit jaar vindt het evenement – de 43 editie – plaats van 4 tot en met 6 september.

Bevrijding

Het thema deze keer is ‘Port of Opportunities’. Directeur Sabine Bruijnincx van de Stichting Wereldhavendagen legt uit dat het thema niet toevallig samenvalt met de 75ste verjaardag van de bevrijding: “Ook de Rotterdamse haven zou zonder vrijheid niet de plek zijn die hij vandaag de dag is. Het is een cruciaal knooppunt voor vrije internationale wereldhandel geworden en een ware hotspot op het gebied van technologie en innovatie. De Rotterdamse haven biedt ontelbare kansen om je te ontwikkelen en te werken aan een slimmere, efficiëntere, betere en duurzamere toekomst. Rotterdam is met recht een Port of Oppportunities!”

Zie ook: 345.000 bezoekers Wereldhavendagen