Digitaal evenement

Nu de Wereldhavendagen vanwege de corona-uitbraak zijn schrapt, kiest de organisatie ervoor om op zaterdag 5 september een digitaal evenement te houden. Onder meer via de website kunnen nautische demonstraties worden gevolgd.

Een ‘Digital Port Day’, zo wordt het digitale evenement genoemd dat de Stichting Wereldhavendagen op 5 september gaat houden. Via de eigen website van de Wereldhavendagen, via social media en via mediapartners krijgt het publiek een blik in de haven te zien. Er zijn video’s, foto’s en vlogs die de haven van vroeger, nu en in de toekomst laten zien. 

Digitaal evenement

Ook krijgt de Rotterdamse haven in het eerste weekend van september een eigen radiozender: Port Stories Live. De presentatie is in handen van hbo-studenten. Verder zijn er op Digital Port Day hoogtepunten te zien van nautische demonstraties en avondshows uit vorige edities, interviews met deelnemers aan het evenement en vlogs van scheepsbezoeken.

In het zonnetje

“We zijn ontzettend trots dat we met de Digital Port Day toch de Rotterdamse haven in het zonnetje zetten het eerste weekend van september”, zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “Samen met het eerder aangekondigde scholenprogramma kunnen we in dit bijzondere jaar toch met jong en oud de haven en eerdere edities van de Wereldhavendagen beleven. We kijken er erg naar uit.”

Zie ook: 345.000 bezoekers Wereldhavendagen