Wereldhavendagen

De komende editie van de 42e Wereldhavendagen op 6, 7 en 8 september heeft een bomvol en afwisselend programma, zo heeft de organisatie bekendgemaakt op haar website.

Zo is er een excursie naar de Botlekbrug, een essentieel onderdeel van de haven en nog altijd een technisch hoogstandje. Daarnaast kan er via het Schiekanaal naar de Spaanse Polder worden gevaren; een historisch industriegebied van Rotterdam (met onder andere de schitterende Van Nelle Fabriek, de Tollensfabriek en, vlakbij, het stadion van de mooiste club van ons land). Flow Drechtsteden maakt deel uit van de Wereldhavendagen en een bezoek aan Veth Propulsion in Papendrecht is ook een mogelijke excursie.

De Eendracht is ook weer aanwezig en toegankelijk voor bezoekers. Vanaf De Ameland kan men naar vuurwerk kijken en de klassieke zeeslepers Elbe en Furie uit Maassluis varen ook rond. Voor het snellere werk is er meevaren met een RIB powerboat of achterop een waterscooter van de Dutch River Riders meescheuren in de Rynhaven. Verder zijn er ook, bijvoorbeeld, bezoeken aan de Berghaven in Hoek van Holland, excursies naar containerterminals en is er een speelplaats voor kinderen op het Willemsplein. Nautische demonstraties met veel spektakel zijn er op de Nieuwe Maas.