Week van de Procestechniek

De Week van de Procestechniek heeft in het Rijnmondgebied bijna duizend leerlingen getrokken. Nieuw was dat de foodsector zijn deuren opende

In de procesindustrie is nog altijd een grote behoefte aan goed opgeleide technici, procesoperators, onderhoudsmonteurs en analisten. De Week van de Procesindustrie dient om leerlingen warm te maken voor werken in deze sector. Dit jaar werden in de regio Rijnmond ongeveer negenhonderd scholieren verwelkomd. Ze maakten kennis met techniek in het algemeen en de petrochemische en foodsector in het bijzonder.

Week van de Procestechniek

Bij de zeventien deelnemende bedrijven kregen scholieren een rondleiding, en konden ze een controlekamer of laboratorium van binnen zien. Er werd uitleg gegeven over het productieproces, het belang van maintenance, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en ze konden vragen stellen aan medewerkers. De volgende bedrijven deden mee aan de Week van de Procestechniek: BP Raffinaderij, Cerelia, Enci, Emerald, ETT, Hexion, Huntsman, Indorama, Kemira, Lyondell Basell, Mars Food, Mourik Services, Neste, Plant One, RDM Trainingsplant, Shell, Shin-Etsu, en Suikerunie.

Proefjes

Daarnaast hield EIC Mainport Rotterdam een havenexpositie. Hierbij gaven het Techniek College Rotterdam en het STC Brielle voorlichting over vervolgopleidingen in de procestechniek en het onderhoud. Ook de Food Innovation Academy bood er informatie over vervolgopleidingen. Bezoekers konden er een spel spelen over hoe bijvoorbeeld gevulde koeken worden gemaakt, in het chemielab konden zij proefjes doen en in het technolab kon een proeffabriek worden uitgeprobeerd.

Zie ook: Open Poort Prijs uitgereikt aan gastvrije bedrijven