Waalhaven Group biedt weer een busdienst voor containers

Waalhaven Group biedt via de binnenvaart een dagelijkse ‘busdienst’ voor containers, zo meldt het bedrijf op haar site. “Dankzij heldere afspraken binnen de Rotterdamse haven over vaste afhandeltijden (fixed windows) kan de Waalhaven Group weer dagelijkse, betrouwbare binnenvaartverbindingen aanbieden tussen de deepsea-terminals op de Maasvlakte en de eigen Waalhaven Botlek Terminal en het Waalhaven Barge Center.”

“Beide zijn vijf keer per week verbonden met APM Terminals Maasvlakte II en APM Terminals Rotterdam en drie keer per week met Hutchison Ports ECT Delta en ECT Euromax. Op de terminals van de Waalhaven Group in de Waalhaven en de Botlek kunnen bedrijven hierdoor zonder files eenvoudig hun containers brengen, afhalen en desgewenst tussentijds opslaan. Dat geldt zowel voor droge, tank- als reefercontainers”, aldus Waalhaven Group.

Managing Director Jan Overdevest: “De huidige sectorbrede initiatieven voor het verbeteren van de binnenvaarthandeling in Rotterdam betalen zich uit. Dat maakt het voor de Waalhaven Group opnieuw mogelijk om via de binnenvaart een dagelijkse, congestievrije ‘busdienst’ aan te bieden tussen de Maasvlakte, Botlek en Rotterdam stad.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in