Drone-inspectiebedrijf

Vopak heeft een overeenkomst gesloten met Falcker voor het uitvoeren van digitale visuele inspecties. Het drone-inspectiebedrijf begint bij de Vopak Terminal Europoort.

Het contract tussen Falcker en Vopak geldt wereldwijd. Het drone-inspectiebedrijf gaat ook het gecentraliseerde datamanagementsysteem onderhouden, maakt het op LinkedIn bekend. De deal is ontstaan uit de samenwerking tussen Falcker en Maasvlakte Olie Terminal (MOT), waar Vopak een van de aandeelhouders is. Daar liet Falcker afgelopen najaar een drone autonoom inspecties uitvoeren.

Drone-inspectiebedrijf

Bij de grootste terminal van Vopak, die in de Europoort, gaat Falcker zijn werkzaamheden voor het tankopslagbedrijf beginnen. Er is al een begin gemaakt met de implementatie van een nieuw Asset Integrity Portal voor Vopak. Later zal dit worden uitgebreid naar Singapore en Houston. “Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. Een goed inzicht in de integriteit van onze assets is een belangrijk onderdeel van onze veiligheidsprestaties”, verklaart managing director Janhein van den Eijnden van Vopak Terminal Europoort.

Zie ook: Reuzedrone gaat schepen op ontgassen controleren