Botlek-terminal

Vopak heeft SPIE de opdracht gegund voor het aansluiten van de leidingen bij de Botlek-terminal. Die wordt met vijftien nieuwe opslagtanks uitgebreid.

Afgelopen zomer maakte Vopak bekend dat het zijn Botlek-terminal gaat uitbreiden met vijftien nieuwe roestvrijstalen opslagtanks. Hiermee zou de terminal 63.000 kubieke meter extra opslagruimte erbij krijgen. SPIE laat weten dat het hiervoor de connected piping gaat verzorgen: het leidingennetwerk dat de opslagtanks met de verschillende laad- en losfaciliteiten verbindt. Tot deze opdracht behoren zowel de detailengineering als de mechanical- en installatiewerkzaamheden van equipment, zoals de pompen en appendages in het leidingwerk. Ook zal SPIE een verladingsstation en weegbrug leveren en monteren.

Veilige realisatie

Engineers van de technisch dienstverlener zijn begonnen aan de detailengineering. Na de ontwerpfase zal de business unit Mechanical het project- en sitemanagement gaan verzorgen. Beide partijen werken al lang samen, vertelt business unit manager Ted van Zweeden van SPIE. “Hierdoor weten we bij SPIE heel goed wat er van ons wordt verwacht. Hierbij staat een veilige realisatie van het werk natuurlijk voorop. Wij dragen graag ons steentje bij aan deze uitbreiding.”

Botlek-terminal

Een woordvoerder van Vopak spreekt over ‘state-of-the-art-tanks met bijbehorende infrastructuur’. “Deze nieuwe infrastructuur zal volledig zijn geïsoleerd om zo goede beheersing van de producttemperatuur mogelijk te maken. Het is ontworpen om emissies naar het milieu te voorkomen.” Volgens planning zullen de nieuwe tanks medio 2020 in gebruik worden genomen.

Zie ook: BAM gaat Rotterdamse terminals Vopak onderhouden

Zie ook: Vopak breidt Botlek-terminal uit