Opslagcapaciteit
Aankomst van de eerste nieuwe tanks bij de Botlek-terminal.

De opslagcapaciteit van Vopak is al verhoogd, maar moet nog verder worden verruimd. Dit meldt ceo Eelco Hoekstra bij de presentatie van de halfjaarlijkse resultaten.

Vopak heeft in de eerste helft van 2019 beduidend meer winst geboekt, bij een relatief bescheiden omzetgroei. Zo nam de omzet met 2 procent toe, en het bedrijfsresultaat met 14 procent. Het tankopslagbedrijf zegt belangrijke stappen te hebben gezet in zijn uitbreidingsstrategie. “Tegen het eind van dit jaar hebben we 2,1 miljoen kubieke meter geleverd van ons uitbreidingsprogramma van 3,2 miljoen kubieke meter”, verklaart Hoekstra. Vopak kondigt aan zijn terminals in Houston en Sidney te willen uitbreiden.

Opslagcapaciteit Botlek

Dichter bij huis, bij de Vopak Botlek terminal zijn de uitbreidingswerkzaamheden goed zichtbaar. De terminal wordt uitgebreid met vijftien geïsoleerde tanks met een opslagcapaciteit van 63.000 kubieke meter, met verbindingen naar een nieuwe laadplaats, verschillende steigers en het Rail Center Botlek. De huidige opslagcapaciteit is 835.000 kubieke meter. De eerste nieuwe rvs tanks kwamen vorige week aan. Hierin zullen chemicaliën worden opgeslagen, zoals styreen. Dit is een grondstof voor de productie van verpakkingen, isolatiemateriaal en auto’s.

Waterstoflogistiek

Vandaag maakt Vopak ook bekend dat het samen met Covestro, Mitsubishi en AP Ventures in Hydrogenious LOHC Technologies gaat investeren. Samen steken deze partijen hier 17 miljoen euro in. Het bedrijf heeft een technologie ontwikkeld voor waterstoflogistiek, met dibenzyltolueen als drager.

Zie ook: Vopak breidt Botlek-terminal uit