Besloten ruimtes
Foto: Terra Inspectioneering

Vopak en Terra Inspectioneering gaan een samenwerking aan. Laatstgenoemde bedrijf gaat met drones de wanden van opslagtanks van Vopak inspecteren.

Met behulp van drones gaat het inspectiebedrijf de wanden van opslagtanks inspecteren, van alle terminals van Vopak in Nederland en België. De samenwerking behelst een periode van twee jaar, met nog een optie voor drie jaar. Het nieuws is vanwege de uitbraak van het coronavirus niet beklonken met een officiële ondertekening.

Wanddiktemetingen

Het in Bruinisse gevestigde RoNik Inspectioneering wisselde vorig jaar van naam, nadat het Japanse Terra Drones een minderheidsbelang in het bedrijf nam. Sindsdien draagt het zijn huidige naam. Oprichter Marien van den Hoek noemt het geen drone-bedrijf, maar een inspectiebedrijf dat met eigen technologie werkt. Het verricht visuele inspectie van opslagtanks. Recent breidde het zijn diensten uit met wanddiktemetingen, waarvoor het een eigen drone heeft ontwikkeld.

Terra Inspectioneering

Tot de klantenkring van het inspectiebedrijf behoren onder meer Oil Tanking, BASF, Shell, BP, Neste en AVR. Er werken twaalf mensen voor de Zeeuwse onderneming.

Zie ook: Vopak sluit overeenkomst met drone-inspectiebedrijf