Vopak breidt Botlek-terminal uit

Vopak gaat de terminal in de Botlek uitbreiden. Er worden vijftien opslagtanks geplaatst voor de opslag van chemische producten.

Het tankopslagbedrijf heeft dit bekendgemaakt bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal. De Botlek-terminal van Vopak beschikt nu over 196 opslagtanks, goed voor een opslagcapaciteit van 835.000 kubieke meter. Er kunnen olie-, chemische producten en biobrandstoffen worden opgeslagen. In de nieuw te bouwen roestvrijstalen tanks kan Vopak styreen en andere gevaarlijke chemicaliën opslaan. Styreen wordt gebruikt bij de productie van verpakkingen, isolatiemateriaal en auto’s. De nieuwbouw krijgt een capaciteit van 63.000 kubieke meter en moet over twee jaar klaar zijn. De tanks worden volledig geïsoleerd om de temperatuur van het product zo goed mogelijk te kunnen controleren.

Vopak doet de aankondiging tegen de achtergrond van een omzetdaling van zeven procent over de eerste drie maanden van 2018. Ook daalden het bedrijfsresultaat (-6 procent) en de bezettingsgraad: van 91 naar 87 procent.

Zie ook: Resultaat Vopak onder druk