chemie

In de chemische sector zijn al de nodige stappen gezet om de veiligheid te verbeteren. De invoering van ‘Safety Delta Nederland’ moet het veiligheidsniveau in de chemie verder omhoog brengen.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat wil dat de Nederlandse chemische industrie in 2030 de veiligste ter wereld wordt. Ook vertegenwoordigers van de sector en wetenschap sluiten zich bij deze doelstelling aan. Veiligheid is met name van belang, zo stellen zij, omdat ongelukken in chemische fabrieken juist in het dichtbevolkte Nederland grote gevolgen kunnen hebben.

Chemie

Twee jaar geleden kwamen het bedrijfsleven, de overheid en wetenschap met een gezamenlijke visie voor het verbeteren van de veiligheid in de chemie. Nu moet met de implementatie van ‘Safety Delta Nederland’ de volgende stap worden gezet. Dit bestaat eruit dat ‘de laatste inzichten’ op het gebied van veiligheid in ‘alle betrokken opleidingen’ worden opgenomen. Daarnaast moeten er proeftuinen worden opgezet, waar tests kunnen plaatsvinden met innovaties die de veiligheid ten goede komen.

Zie ook: Veiligheidsprestaties BRZO-bedrijven in opgaande lijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in