VNCI per direct Koninklijk

Koninklijk

De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) vierde deze week haar eeuwfeest in Den Haag. Kers op de taart van de festiviteiten was het predicaat Koninklijk dat de vereniging mocht ontvangen.

De nieuw aangetreden voorzitter Bernard Wientjens van de VNCI kreeg het predicaat uit handen van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Directeur Colette Alma ziet de toekenning als eervol: ““Wij zijn vereerd dat Zijne Majesteit de koning heeft besloten dat de VNCI het predicaat ‘Koninklijk’ mag gaan voeren. Het is een erkenning voor het vele werk dat de bestuursleden en medewerkers nu en de afgelopen honderd jaar hebben verricht. Vol trots zullen wij het predicaat Koninklijk gaan voeren.”

17 mei 1918

De vereniging ontstond honderd jaar geleden, op 17 mei 1918, toen vertegenwoordigers van eenentwintig chemische en farmaceutische bedrijven samen de ‘Vereeniging van de Nederlandsche Chemische Industrie’ oprichtten. Bij de ‘Koninklijke VNCI’ anno 2018 zijn, samen met de leden van tien geassocieerde verenigingen, ruim zeshonderd bedrijven direct of indirect aangesloten.

Predicaat Koninklijk

Om het predicaat Koninklijk te mogen ontvangen moet een vereniging aan een aantal voorwaarden voldoen. Twee hiervan zijn dat zij minstens honderd jaar moet bestaan. Daarnaast dient de vereniging ‘zeer belangrijk in haar vakgebied’ te zijn.

Zie ook: Gedeputeerde wil loosstop voor chemie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in