klimaatakkoord

De Koninklijke VNCI heeft positief gereageerd op de Miljoenennota, waarin 300 miljoen euro is gereserveerd voor innovaties om de CO2-uitstoot terug te dringen. Volgens de belangenvereniging is dit een goede stap op weg naar een klimaatakkoord.

Voorzitter Bernard Wientjens noemt de maatregel ‘een goede zaak’: “Dit is een stap op weg naar een nieuw klimaatakkoord. Het extra geld dat het kabinet nu gaat investeren in innovatie kan een belangrijke bijdrage leveren aan het laten groeien en bloeien van de vele innovaties die nu al worden ontwikkeld in de chemische industrie in ons land. Het is belangrijk dat een substantieel bedrag ingezet gaat worden voor de industrie in ons land. De chemie kan met haar innovaties als geen ander bijdragen aan de verbetering en vernieuwing van processen en producten die de uitstoot van broeikasgassen fors terugbrengen.”

Klimaatakkoord

Volgens de Koninklijke VNCI is de ‘innovatie-impuls’ een goed vertrekpunt naar een klimaatakkoord, waarin overheid, bedrijfsleven en wetenschap afspraken maken over het terugbrengen van de CO2-uitstoot naar nul in 2050. Daarvoor moet nu al worden gesleuteld aan technologieën die nog niet rendabel zijn, maar in 2030 van grote waarde kunnen zijn. “Hierbij is het cruciaal om in de uitvoering samen te werken met de overheid en gezamenlijk te zorgen dat Nederland een aantrekkelijk land blijft om in te investeren”, aldus de vereniging.

Zie ook: VNCI per direct koninklijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in