Verwater SJR Group

Sinds woensdag 21 oktober is het officieel: de tankbouwers SJR Group en Verwater Group gaan een fusie aan. Samen vormen zij de nieuwe Verwater SJR Group.

Beide bedrijven zeggen samen ‘het meest complete gamma van dienstverlening in de tankopslag te bieden’, uiteenlopend van nieuwbouw tot onderhoud in de ARA-regio. De gezamenlijke omzet komt op ongeveer 200 miljoen euro uit; 170 miljoen van Verwater en 30 miljoen van SJR.

Verwater SJR Group

Ceo Wichard Huigen van de nieuwe Verwater SJR Group ziet met het fusiebedrijf kansen om internationaal, waaronder in de Benelux, aan slagkracht te winnen. “Innovatieve kracht en zeer efficiënte constructie van tanks kenmerken SJR. En, heel belangrijk, onze bedrijfsculturen lijken sterk op elkaar. Dat hebben we gemerkt tijdens gezamenlijke projecten in het recente verleden. Uiteindelijk maakt dit ons een nog meer gewilde partner, werkgever en geziene leverancier.”

‘Droompartner’

General manager en eigenaar Robert Sloot van SJR treedt toe tot de directie van Verwater SJR Group. “Door het samengaan met Verwater zijn wij beter in staat om onze ambitieuze en innovatieve doelstellingen te realiseren. In Verwater hebben wij onze droompartner gevonden, omdat zij sterk zijn in procesmatig tankonderhoud, gestructureerde projectbeheersing en bovendien een uitgebreid dienstenpakket bieden. We kunnen samen elke aanvraag invullen. Werkelijk geen enkele andere partij is zo breed als wij samen.”

De integratie van SJR met Verwater zal in de loop van volgend jaar zijn afgerond. Over de huisvesting worden in de komende maanden besluiten genomen.

Zie ook: Koole eerste afnemer composieten opslagtanks