Verolme Special Equipment doet overname

Het in Moerdijk gevestigde Verolme Special Equipment neemt het Amerikaanse Logan Industries over van Doedijns Group International. Dit hebben beide partijen bekendgemaakt.

Verolme is bouwer van apparatuur voor de procesindustrie. Het is gespecialiseerd in warmtewisselaars en reactoren die onder zeer hoge temperaturen, hoge druk en corrosieve omstandigheden kunnen worden ingezet. Logan is producent van mechanische en hydraulische systemen voor de olie-, gas-, staal- en baggersector.

Thuismarkten

Volgens het Financieele Dagblad is met de transactie ‘enkele miljoenen euro’s’ gemoeid. In een persverklaring spreekt de overnemende partij van ‘significante synergievoordelen’, die de acquisitie oplevert. Voor beide bedrijven zouden mogelijkheden ontstaan de verkopen in de twee thuismarkten, Nederland en de Verenigde Staten, op te schroeven.

Verolme

De huidige ceo van Verolme, Juul IJzermans, was eerder in dezelfde hoedanigheid werkzaam bij Doedijns Group, waarvan Logan nu wordt overgenomen. “We zijn geen onbekenden van elkaar. Ik ken het bedrijf door en door”, aldus IJzermans in het FD over de verworven onderneming.

Zie ook: Rotterdamse procesindustrie opent haar deuren