Vergunning Chemours verder aangescherpt

Chemours

Chemours mag in Dordrecht nog maar 148 kilo per jaar van de stof FRD 903 in het riool lozen. Hiervoor was dit 2.035 kilo per jaar.

Dit heeft DCMR namens de provincie Zuid-Holland bekendgemaakt. FRD 903 is een stof die bij het GenX-proces vrijkomt. In april vorig jaar verlaagde de provincie de loosnorm van 6.400 kilo FRD 903 per jaar naar 2.035 kilo. Zij deed dit op basis van adviezen van het RIVM.

Chemours

Het chemieconcern en drinkwaterbedrijf Oasen stapten daarop naar de rechter, die eind juni besloot de verlaging in stand te houden. Omdat de minister van IenW medio mei tot een nieuwe norm voor FRD 903 in het oppervlaktewater was gekomen, van 118 nanogram per liter, vroeg de provincie Zuid-Holland aan Rijkswaterstaat om uit te rekenen hoeveel kilo van deze stof door Chemours ‘veilig’ kan worden geloosd.

Advies

Het is dit advies, dat de provincie en DCMR hebben doen besluiten de lozingsvracht verder te verlagen naar 148 kilo per jaar. Tot begin september kan Chemours, net als andere belanghebbenden, hierop reageren. DCMR verwacht dat de aangescherpte vergunning in de loop van dit jaar in werking kan treden.

Zie ook: Gedeputeerde wil loosstop voor chemie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in