EQIN
Erwin Claus, ceo EQIN

Value Enhancement Partners (VEP) neemt EQIN over van Stork. De verhuurder van industriële apparatuur komt daarmee in handen van een Amsterdams private equitybedrijf.

De koper en verkoper brengen geen overnamesom naar buiten. Ook maken ze niet bekend wat de omzet en winst is van EQIN. Volgens Sergio Campisi, partner bij VEP, heeft EQIN een positief resultaat en is het bedrijf marktleider in de Benelux op het gebied van equipment en welding voor de industrie. Met de overname komt ook de verkooporganisatie van Fronius in handen van VEP. Fronius is producent van lasapparatuur en -toebehoren.

Botlek

EQIN verhuurt onder andere lasapparaten, dieselequipment en gereedschappen. Het heeft zijn hoofdkantoor in de Botlek en beschikt daarnaast over vestigingen in de Botlek, Antwerpen, Delfzijl en Elsloo. EQIN bedient onder andere plant owners en contractors in de industrie. 

Portefeuille

VEP beheert een portefeuille van twaalf bedrijven in Nederland en België, die samen goed zijn voor een omzet van 900 miljoen euro. Het beheerd vermogen bedraagt 300 miljoen euro.

Groeien

VEP kondigt aan EQIN verder te willen professionaliseren en groeien. Jaarlijks wil VEP Eqin met minstens 5 procent laten groeien. Ook verwacht VEP de verhuurbusiness te kunnen uitbreiden met ‘één of twee acquisities’. Verder zal Eqin de beschikking krijgen over nieuwe informatiesystemen, waarmee vraag en aanbod beter op elkaar kunnen worden afgestemd. VEP wil de verhuurvloot van Fronius uitbreiden en zegt te willen investeren in het verder ontwikkelen van het importeurschap van Fronius.

Verduurzaming

Ceo Erwin Claus van EQIN zegt met trots terug te kijken op de laatste jaren onder Stork, dat onderdeel is van Fluor, een groot Amerikaans ingenieursconcern. Hij verwacht dat verduurzaming, digitalisering en ‘integrale oplossingen voor klanten’ een belangrijke rol gaan spelen in de groeiplannen van het bedrijf. Claus wordt via een participatie medeaandeelhouder van EQIN.

Zie ook: Ultimo en Pontifexx gaan strategische samenwerking aan