Veiligheidsprestaties kosten Sif-medewerkers bonus

Monopiles

Het afgelopen jaar vonden er meer dan twintig ongelukken en bijna-ongelukken plaats in de fabrieken van Sif op de Maasvlakte en in Roermond. De veiligheidsprestaties zijn onvoldoende, oordeelt het bestuur, dat het personeel daarom geen bonus uitkeert.

Het gaat om het niet uitkeren van een waarderingspremie van tussen de 500 en 1.000 euro. De medewerkers kregen het nieuws voor de kerst te horen, in een gesprek met het bestuur. Ook ontvingen zij een brief, waarvan een kopie in handen van dagblad De Limburger kwam. “We zien en waarderen de inzet van veel individuele medewerkers, echter als groep functioneren we niet goed genoeg. Door onvoldoende teamwork, eigenaarschap en resultaatgerichtheid binnen alle lagen van de organisatie en afdelingen, hebben we als organisatie niet gepresteerd”, staat in de brief die door de krant wordt weergegeven.

Veiligheidsprestaties

In een toelichting aan het FD laat een woordvoerder weten waarom de bonus niet is uitgekeerd. Dit is omdat binnen het bedrijf onvoldoende werd gescoord op de aspecten veiligheid en kwaliteit. “Het aantal ongelukken en net-niet-ongelukken liep afgelopen jaar in de twintig. Ook moest er vaker dan gewenst werk worden overgedaan, bijvoorbeeld omdat er niet goed was gelast.” Komend voorjaar wordt op de aandeelhoudersvergadering de bonus voor het bestuur vastgesteld.

Zie ook: Sif breidt uit met 20 hectare op Maasvlakte