duwbakken

Het Havenbedrijf Rotterdam laat bij het Eiland van Brienenoord vijf vaste afmeerplekken voor duwbakken aanleggen. De maatregel wordt genomen om de veiligheid te vergroten.

De afmeerlocaties worden aangelegd aan de Maaskant van het Eiland van Brienenoord. Per locatie is er ruimte voor vijf duwbakken. De middelste afmeerplaatsen zijn bestemd voor duwvakken van 76,5 tot 90 meter, de buitenste twee voor duwvakken van 90 tot 110 meter. Tussen de afmeerlocaties zit minstens 110 meter ruimte. De Klerk uit Werkendam is door het havenbedrijf ingeschakeld voor deze klus. Het bedrijf zal de werkzaamheden voor het eind van september hebben afgerond.

Duwbakken

De plek aan het Eiland van Brienenoord fungeert al jarenlang als afmeerplek voor deze vaartuigen. Met de nieuwe opzet zal de veiligheid worden verbeteren, verwacht coo Ronald Paul van het Havenbedrijf Rotterdam. “Duwbakken zijn zo groot en zwaar dat ze kunnen losbreken als ze voor anker liggen. Dat gebeurde wel eens bij het kenteren van het tij. Dat willen we niet hebben. De afmeervoorzieningen zijn in nauw overleg met de verschillende duwbakoperators tot stand gekomen.” (Foto: Ries van Wendel de Joode)

Zie ook: Havenbedrijf recyclet zand uit Nieuwe Waterweg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in