VARO neemt Duits bunkerbedrijf over

Varo Energy

VARO Energy heeft een Duitse oliehandelaar overgenomen. Het zegt hiermee zijn positie in Noordwest-Europa te versterken.

NWB Nord- und Westdeutsche Bunker GmbH is een handelaar in olie, diesel en smeermiddelen. VARO neemt het bedrijf over van Bomin Bunker Holding GmbH & Co. Met deze uitbreiding zegt VARO zijn strategie te volgen gericht op het opbouwen van een netwerk van raffinaderijen, opslagtanks en distributiekanalen.

Bunkerlocaties

De aankoop van NWB wordt gedaan door een dochterbedrijf van VARO, Reinplus Vanwoerden Bunker GmbH. Dit stelt het in staat zijn activiteiten in Noord-Duitsland uit te breiden dankzij de toevoeging van acht bunkerlocaties in Hamburg, Keulen, Minden, Bremen, Passau, Brunsbüttel, Brake en Magdeburg. Ook verkrijgt het zeven barges en twee bunkerstations. In totaal kan het bedrijf 3.000 kubieke meter bunkercapaciteit aan zijn totaal toevoegen. Dat komt hiermee uit op 21.000 kubieke meter.

Waardeketen

Onder het merk Reinplus Fiwado is VARO actief in de Nederlandse en Duitse markt voor bunkeren op de binnenwateren. “Wij hebben de afgelopen jaren door heel Noordwest-Europa een waardeketen voor brandstoffen opgezet. Dit stelt ons in staat om onze zakelijke klanten en particuliere afnemers realtime van brandstoffen te voorzien. De assets van Bomin Bunker passen goed in onze groeistrategie. Ook kunnen we zo verder groeien”, verklaart ceo Roger Brown van het oliebedrijf. Hij zegt verdere overnames niet uit te sluiten.

Er werken 27 mensen bij Bomin Bunker. Beide partijen hebben niet medegedeeld welk bedrag met de overname is gemoeid. De verwachting is dat de deal in het eerste kwartaal van 2018 zal zijn afgerond.

VARO

VARO is een oliebedrijf dat actief is in raffinage, opslag en distributie voor de Noordwest-Europese markt. Het is eigenaar van een raffinaderij in Zwitserland en gedeeltelijk eigenaar van een raffinaderij in Zuid-Duitsland. In Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland is het actief in opslag en distributie van brandstoffen. Tot de eigenaren behoren Vitol, Reggeborgh en Carlyle International Energy Partners.

Zie ook: Opnieuw verwerft een oliehandelaar een raffinaderij